Cum faci o jucarie de suflat din hartie, in forma de elefant

Anumite jucarii reusesc sa-i tina pe copii ocupati si fascinati ore sau zile in sir, cum ar fi o jucarie de suflat de hartie in forma de elefant. E atat de amuzanta incat tine plictiseala departe mult timp. In plus, este o ocazie excelenta de a petrece timp impreuna, realizand pentru fiecare membru al familiei o astfel de jucarie de suflat din hartie.

Materiale necesare:

  • coli de hartie colorata
  • banda dublu adeziva
  • pai de plastic
  • ochisori mobili sau ochi desenati pe hartie
  • foarfeca
  • rigla si creion

Cum faci jucaria de suflat din hartie in forma de elefant: 

  1. Foloseste rigla si creionul pentru a trasa doua linii drepte, pe diagonalele mari ale unei coli dreptunghiulare de hartie:

2. Decupeaza triunghiul de hartie format de cele doua linii trasate, apoi indoaie in interiorul formei coltul de jos al triunghiului – vei forma un trapez isoscel. Lipeste in mijlocul coltului indoit o bucata de banza adeziva si lipeste pe ea un pai de plastic:

3. Decupeaza acum trompa elefantului: taie o fasie lunga de hartie si lipeste-o in capatul de jos al paiului.  Decupeaza apoi dintr-o alta coala de hartie un alt trapez isoscel si lipeste-l peste cel realizat mai sus, in asa fel incat sa acoperi si capatul trompei, si mare parte din pai:

4. Ia un creion si ruleaza fasia lunga de hartie in jurul lui. In felul acesta, trompa va ramane rulata in interior, iar tu va trebui sa o indrepri sufland in pai.

Jucaria de suflat este aproape gata, acum trebuie doar sa o faci sa arate ca un elefant: indoaie colturile de sus ale trapezului, pentru a forma urechile, deseneaza sau lipeste o pereche de ochi si lipeste-i o pereche de colti albi, din hartie. Apoi distreaza-te sufland cu putere in pai si incercand sa indrepti trompa elefantului!

Completeaza-ti colectia cu alte jucarii din hartie:

Broscute saltarete din hartie

Robot marioneta

Iepuras saltaret din hartie

Jucarie optica 

Sursa: Craft Factory


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s