Cum faci o jucarie de suflat din hartie

Daca vrei sa-l surprinzi pe copilul tau cu o jucarie originala, in forma unei balene sau a unui elefant care tine o minge in aer, atunci trebuie sa incerci activitatea de mai jos. Necesita putine materiale, iti solicita putin timp si iti da o noua ocazie de a stange amintiri frumoase alaturi de cel mic.

In plus, jucaria realizata il va incuraja pe copilul tau sa-si dezvolte capacitatea pulmonara, in timp ce se va distra sufland in ea si incercand sa tina in aer o minge de polistiren.

Materiale necesare:

  • hartie alba
  • un pai de plastic transparent si un pai colorat cu gat flexibil
  • carioci
  • foarfeca
  • scotch
  • scotch dublu adeziv sau pistol de lipit
  • minge mica de polistiren
  • optional: scotch de hartie de diverse culori

Ce ai de facut?

  1. Decupeaza o jumatate de coala A4 si impatureste-o pe jumatate, apoi despatureste-o si deseneaza in jumatatea de jos (cu foaia asezata pe latime in fata ta) un elefant, o balena, o foca sau chiar un animal imaginar, daca vrei. Incepe insa desenul la un centimetru inaltime de baza colii de hartie (vei afla mai tarziu la ce iti va folosi).

2. Indoaie apoi foaia si decupeaz-o de jur imprejurul desenului, avand grija sa lasi cativa centimetri in partea de sus, pentru ca cele doua jumatati de foaie sa ramana prinse una de alta.

3. Completeaza desenul si pe cealalta parte, apoi coloreaza-l.

4. Imbina cele doua paie, asezand paiul transparent in capatul scurt al paiului colorat, apoi infasoara-le cu un scotch in punctul in care le-ai unit (ca sa te asiguri ca nu iese aer).

5. Taie capatul paiului transparent pe lungime, cativa centimetri, astfel incat sa obtii o floare cu 5-7 „petale”.

6. Lipeste paiele in interiorul animalutului de hartie (cu scotch dublu adeziv sau cu pistolul de lipit), astfel incat capatul taiat al paiului transparent sa fie in afara, sugerand jetul de apa aruncat de balena sau de trompa elefantului.

7. Deschide „floarea” din capatul paiului transparent astfel incat sa incapa, in mijlocul ei, mingea de polistiren.

8. Da startul distractiei! Sufla prin capatul paiului colorat si incearca sa tii cat mai mult in aer mingea de polistiren. Pe aceasta o poti decora, daca vrei, cu benzi colorate de scotch de hartie.

Iata si varianta video a tutorialului:

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s