Dintii de lapte: Ingrijirea corecta de la primul dintisor

Dintii de lapte: Ingrijirea corecta de la primul dintisor

De la primul dintisor, pana la dintii de lapte cariati si pana la primul aparat dentar, te ghidam pas cu pas in primele experiente cu ingrijirea dintilor copilului tau. Afla o serie de sfaturi utile, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Ingrijirea dintilor de lapte ar trebui sa inceapa inca de la primul dintisor. Pentru primele periaje, este recomandat sa incepi cu o periuta moale, sub forma de degetar, si sa folosesti doar apa, fara pasta de dinti.

Mai tarziu, cand piciul mai creste putin si invata sa scuipe, poate trece si la o periuta normala, adecvata varstei, si poate folosi si pasta de dinti.

In ceea ce priveste dintii de lapte cariati, acestia nu trebuie ignorati. Este un mit faptul ca nu conteaza cariile la primii dintisori, pentru ca oricum cad. Dintii cariati, chiar daca sunt de lapte, trebuie tratati cat mai curand, pentru a evita posibile infectii care ar putea afecta mugurii dintilor permanenti.

Este bine sa ii dai copilului fluor? Este sigilarea dintilor dureroasa? De cand poti folosi un aparat dentar pentru indreptarea dintilor piciului tau? Afla raspunsurile acum, de la dr. Asma Nastase, medic pedodont, la Traieste Sanatos cu Simona.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s