Spalatul pe dinti la bebelusi si la copii mici

Spalatul pe dinti la bebelusi si la copii mici

Poate ca iti inchipui ca este prea devreme sa vorbim de spalatul pe dinti la bebelusi, dar chiar nu este. La Parinti de Pici, iti oferim sfaturi pentru a ingriji si curata cat mai bine gurita puiului tau.

Ingrijirea dintilor trebuie sa devina un obicei zilnic pentru copilul tau. Dar orice obicei se invata. In acest caz, parintii sunt profesorii, iar „lectiile” incep de la primul dintisor de lapte (uneori, chiar mai devreme).

Pentru bebelusii foarte mici, important este sa ii obisnuiesti cu baia si cu tot ce se gaseste pe acolo. Cand vine vorba de curatarea guritei, chiar daca nu are dintisori, este bine sa folosesti o manusa speciala, pentru igienizarea gingiilor.

Cum decurge spalatul pe dinti la bebelusi dupa primul dintisor de lapte? Afla acum, la Parinti de Pici.

Spalatul pe dinti la bebelusi necesita rabdare

Chiar daca vei fi in primii ani alaturi de el in timp ce se spala pe dinti si il vei spala doar tu la inceput, copilul tau va deprinde usor acest obicei. Important este sa il lasi sa exploreze in voie periuta de dinti, incurajandu-i initiativele de a se spala singur, oricat de stangaci ti s-ar parea in miscari.

Cand incepi sa il inveti cum sa se spele pe dinti corect, s-ar putea sa iti pierzi rabdarea, intrucat piciul tau isi va pierde interesul. Poti face spalatul pe dinti mai distractiv, invatandu-l un cantecel pe care sa si-l spuna in cap de fiecare data. („Multi ani traiasca” merge de minune!)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s