Cum faci un cozoroc dintr-o farfurie de carton

Vara inseamna nu doar distractie si mult timp petrecut in aer liber, dar si mult soare, de care e bine sa ne protejam, pe cat posibil. Tocmai de aceea iti propunem, astazi, o activitate la finalul careia vei obtine un cozoroc haios realizat dintr-o farfurie de carton.

Materiale necesare:

  • farfurii de carton
  • foarfeca
  • markere/carioci
  • elastic (lat)
  • optional: capsator

Pentru inceput, gandeste-te la un model pe care vrei sa-l aiba cozorocul. Poate lua forma de broscuta, de pisica, de cos cu flori sau chiar de pepene. Lasa vara si vacanta sa te inspire!

Indiferent de modelul pe care il alegi, prima linie de marker va fi aceeasi: intoarce farfurie cu fata in jos si traseaza pe spatele ei un „zambet” dintr-o margine in alta, impartind astfel farfuria in doua parti (traseaza linia in asa fel incat partea cea mai mare sa reprezinte doua treimi din farfurie).

Daca vrei sa faci un cozoroc broasca sau pisica, deseneaza si urechile, avand ca baza linia trasata anterior.

Decupeaza apoi cu grija conturul desenat, indoaie cu grija urechile decupate (daca e cazul) si completeaza desenul de pe farfurie cu ochi, gura sau cu orice alte desene doresti, folosind cat mai multe culori.

Dupa ce ai terminat de desenat, taie o fasie de elastic suficient de lunga pentru a cuprinde capul copilului (sau al persoanei care va purta cozorocul) si prinde-o de capetele farfuriei folosind un capsator. Poti prinde elasticul si in lipsa unui capsator: ia foarfeca si fa cate o gaura in cele doua capete ale cozorocului, apoi fa cate un nod elasticului, dupa ce l-ai trecut prin ambele gauri.

Cozorocul e gata! Speram sa devina un accesoriu indragit de copilul tau in aceasta vara!

Iata si un tutorial video cu realizarea cozorocului:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s