Politia Capitalei lanseaza campania „Impreuna respectam ordinea publica”

Politia Capitalei lanseaza campania „Impreuna respectam ordinea publica”

In contextul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, Politia Capitalei a lansat o campanie de educare atat a cetatenilor, cat si a politistilor, cu privire la comportamentul civic. Primul pas in campania „Impreuna respectam ordinea publica” este de a derula consultari in randul populatiei si al politistilor.

”La 12 ani de la intrarea in Uniunea Europeana, Romania va prelua, la 1 ianuarie 2019, pentru sase luni, presedintia Consiliului Uniunii Europene. Asumarea acestei pozitii reprezinta o extraordinara oportunitate ca Romania sa-si reafirme aderarea la valorile europene. Din perspectiva sigurantei, Politia Capitalei este pregatita sa-si indeplineasca sarcinile, cu succes, pastrand Romania in primele 5 state cu cea mai mica rata a criminalitatii din Europa”, a explicat chestor Mihai Marius Voicu, Director General DGPMB.

Pe 24 iulie a fost deschisa pagina de Facebook „Impreuna respectam ordinea publica”, unde este publicat programul campaniei si urmeaza sa fie lansate sondaje de opinie si intrebari adresate cetatenilor si politistilor, referitoare la comportamentele civice potrivite si nepotrivite. Campania se va desfasura pana in decembrie 2019, dar pagina de Facebook va ramane activa si dupa acest moment.

Pe 6 august, a avut loc si o prima dezbatere cu reprezentanti mass-media, la care s-au strans o serie de propuneri si problematici din relatia politie – public.

Trebuie sa stabilim impreuna, pe niste probleme de interes public, care ar fi acele reguli de comportament civic care ar trebui sa ne coordoneze viata de zi cu zi, fie ca suntem cetateni sau suntem politisti. Aceste reguli vor fi postate pe pagina Facebook, astfel incat sa facem dezbateri publice, in care votul fiecaruia sa conteze, nu doar votul majoritatii”, a spus comisar sef Gratiela Vaduva seful Serviciului de analiza si prevenire a criminalitatii din Politia Capitalei .

Obiective specifice de campanie sunt:

  • Educarea politistilor cu privire la rolul lor in societate

– Procedurarea metodelor de prevenire a ultrajelor
– Proiectarea solutiilor preventive in cazul situatiilor de ultraj la adresa politistilor DGPMB
– Dezvoltarea unui sistem de debrifing in cazul ultrajelor

 

  • Educarea cetateanului cu privire la comportamentul civic asteptat

 

– Initierea unei campanii de comunicare publica despre activitatile DGPMB pe linia asigurarii respectarii conceptului de ordine publica”
– Initierea unei campanii de comunicare catre ambasadele/consulatele UE cu privire la activitatile DGPMB pe linia respectarii conceptului de ordine publica”

Proiectul este lansat de Politia Capitalei, prin vocea Gartielei Vaduva si cu ajutorul specialistului Buno Demaille, mediator si negociator international.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s