Jocurile-concurs Cangurul debuteaza cu Povestile Cangurului

Jocurile-concurs Cangurul debuteaza in acest an cu concursul de limba romana Povestile Cangurului, pentru clasa pregatitoare si clasele I-XII, anunta Asociatia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie (Asociatia IDEE).

Concursul este programat sa se desfasoare pe 18 februarie, iar testele de antrenament pot fi achizitionate de pe editurasigma.ro.

Datele concursurilor din prima jumatate a acestui an sunt:

  • 18 februarie – Povestile Cangurului – clasele 0-XII
  • 4 martie – Cangurul Lingvist – Engleza clasele III-XII
  • 18 martie – Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul – clasele I-XII
  • 07 aprilie – Cangurasul Explorator – clasele 0-IV
  • 19 mai – Povestile Cangurului – clasele 0-IV.

Concursul Povestile Cangurului se desfasoara in doua moduri: cu materiale tiparite (inscrierile putandu-se realiza aici) sau online, pe platforma cangurul.net. In al doilea caz, elevii pot fi inscrisi individual, prin achizitionarea produsului digital disponibil in libraria online a Editurii Sigma.

Testele de antrenament pot fi achizitionate, de asemenea, de pe www.editurasigma.ro.

Pentru sustinerea concursului cu materiale tiparite, inscrierile se vor face pana pe 9 februarie 2022. Pentru jocul-concurs sustinut online, inscrierea se poate face pana in momentul sustinerii testului.

In general, jocurile-concurs international Cangurul constau in rezolvarea unor teste grila care contine intrebari interesante si amuzante, create cu scopul de a dezvolta imaginatia, puterea de rationament, viteza de reactie, capacitatea de a lua decizii, bucuria de a rezolva situatii-problema.

Mai multe detalii despre jocurile-concurs Cangurul se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s