Dezvoltarea bebelusului: Miscarile de la varsta de 3-6 luni

Dezvoltarea bebelusului: Miscarile de la varsta de 3-6 luni

De la varsta de 3 luni, putem urmari dezvoltarea bebelusului prin miscarile pe care le face. Iata la ce sa te astepti de la bebelusul de 3-6 luni, cu privire la achizitiile motorii.

La Traieste Sanatos cu Simona, kinetoterapeuta Maria Aciu ne vorbeste despre ce ar trebui sa faca fizic bebelusul, de la 3 pana la 6 luni si despre cazurile in care este nevoie de interventia unui specialist.

Inainte sa vorbim de primii pasi, de mers de-a busilea sau chiar de rostogoliri, este nevoie sa vedem daca piciul nostru poate face miscari mult mai simple, cum ar fi sa poata urmari cu privirea, sa isi poata tine capul sus si sa poata prinde obiecte.

Afla aici mai multe despre dezvoltarea bebelusului si achizitiile motorii, pe etape de varsta.

Dezvoltarea bebelusului pe etape de varsta

La varsta de 3 luni, un copil dezvoltat in limite normale, trebuie sa poata:

  • sa stea pe spate;
  • sa urmareasca cu privirea in stanga si in dreapta;
  • sa ridice piciorusele de pe pat si sa ajunga la un unghi de 90 de grade solduri-genunchi;
  • sa se poata sprijini pe coate, stand pe burtica;
  • sa tina capul sus.

Dupa varsta de 4 luni, copilasul incepe:

  • sa prinda jucarii din lateral, de pe spate;
  • sa se sprijine pe un cot, stand pe burtica, si sa prinda jucaria cu cealalta mana.

Dupa varsta de 5 luni, copilul:

  • prinde jucaria pe linia mediana;
  • incepe sa se rostogoleasca.

La varsta de 6 luni, copilul se rostogoleste de pe spate pe burtica, se poate sprijini pe palme si pe bazin.

Recomandarile specialistilor

Dupa varsta de 4 luni jumate, copiii ar trebui sa nu fie lasati singuri pe masa sau pe pat, pentru ca se pot rostogoli si pot cadea, ne atentioneaza kinetoterapeuta Maria Aciu.

Daca observi probleme in dezvoltarea bebelusului, daca nu ajunge la achizitiile motorii mentionate mai sus, este indicat sa vorbesti cu un medic pediatru sau cu un neurolog pediatru.

La recomandarea doctorului, vei urma o serie de exercitii de kinetoterapie, pentru a-ti ajuta puiul sa se dezvolte normal. Totodata, asa cum ne-au mai sugerat si alti specialisti, acasa, parintii trebuie sa lucreze cu bebelusul, continuand activitatea de kinetoterapie.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s