Copiii si tehnologia: Sfaturi pentru parinti

Copiii si tehnologia: Sfaturi pentru parinti

Cat si cum sa ii oferi copilului acces la Internet? Cum sa il refuzi cand iti cere sa il mai lasi 5 minute la calculator? La Meditatii pentru parinti, am strans o serie de sfaturi pentru parinti, cu privire la copiii si tehnologia din jur.

Pericolul cel mai mare cu Internetul si cu tehnologia este ca il deconecteaza pe copil de lumea din jur”, este de parere Otilia Mantelers, expert in parenting. Ca urmare, ea aduce in emisiune cateva sfaturi pentru parinti, care sa ne ajute atat sa ne impacam cu ideea de tehnologie in viata copiilor, cat si sa petrecem mai mult timp de calitate in familie.

Afla toate sugestiile sale acum, la Meditatii pentru parinti.

Sfaturi pentru parinti, cu privire la tehnologia in viata copiilor

Pentru a te asigura ca micutul tau nu abuzeaza de privilegiul de a avea in casa conexiune la Internet si tot felul de dispozitive, iata ce poti face.

  • Pune orice dispozitiv (laptop, tableta, televizor) in camera de zi, nu in camera copilului.
  • Pe cat posibil, supravegheaza copilul cat sta la calculator – urmareste cat timp sta si pe ce site-uri intra si seteaza o limita de timp si de acces la Internet.
  • Profita de finalul zilei pentru a petrece timp de calitate in familie, prin alte activitati care nu implica tehnologia.
  • Instaleaza programe de control parental si foloseste abonamente care limiteaza accesul copiilor (cum ar fi aplicatia YouTube for Kids).

Nu in ultimul rand, toate aceste sfaturi pentru parinti nu ar avea niciun rost, daca nu inveti sa spui stop si sa impui limite. Da, copilul va plange si va face crize de isterie, dar asta inseamna doar ca se descarca de nervi si dureri. Accepta-i plansul, dar ramai ferm pe pozitii.

Descopera mai multe informatii despre copiii si tehnologia, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s