Cum iti supraveghezi copilul in spatiul virtual

Cum iti supraveghezi copilul in spatiul virtual

In zilele noastre, una dintre marile frici ale parintilor se datoreaza lipsei de control asupra propriilor copii in spatiul virtual. Despre cum iti poti supraveghea puiul, in mediul online si pe retelele de socializare, vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Copiii intra in spatiul virtual de la varste tot mai fragede. Totodata, vedem din ce in ce mai des copii pe retelele de socializare, chiar daca accesul lor este interzis in regulamentul platformelor. Cei mici au conturi, publica poze cu ei, impart date personale. Toate acestea se intampla pentru ca Internetul este un loc vast, greu de controlat.

Cum faci fata, ca parinte, acestei situatii? Este interdictia o solutie? „Eu as spune ca, mai degraba, trebuie sa fim preventivi”, este de parere psihoterapeutul Bogdan Ion. Afla aici sfaturile sale despre copiii in spatiul virtual si influenta pe care o are social media asupra celor mici.

Prezenta copiilor in spatiul virtual

Poate ca te intristeaza sau nu sa auzi asta, dar, oricat de nemultumit(a) ai fi de faptul ca puiul tau petrece timp in online, sa ii interzici accesul nu este o solutie. Copilul tot va gasi o cale de a ajunge sa socializeze pe Internet, chiar daca asta inseamna sa se furiseze.

Asadar, dupa cum recomanda si Bogdan Ion, accesul copilului in spatiul virtual ar trebui sa se desfasoare, macar in prima faza, intr-un mediu pe care tu sa il poti controla. Invata-l ce poate sa publice si ce nu este bine sa publice pe Internet, ajuta-l sa navigheze prin toate informatiile din online si explica-i de ce unele site-uri sunt nocive.

In momentul in care tu iti inveti copilul cum sa se comporte in spatiul virtual, in viitor, va sti sa se fereasca de pericole sau situatii neplacute, pentru ca va avea deja valorile insuflate de tine.

Descopera mai multe informatii despre copiii in spatiul virtual, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s