Starea emotionala in sarcina: Cum influenteaza copilul

Starea emotionala in sarcina: Cum influenteaza copilul

Starea emotionala in sarcina contribuie foarte mult la dezvoltarea copilului tau. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre situatiile pe care o gravida ar trebui sa le evite, pentru binele puiului ei.

„Cum ii cresti, asa ii ai”, spune o vorba din popor. Insa, relatia cu puiul tau se formeaza inca din burtica, adica dinainte sa ai ocazia de a-i tine vreo lectie. „Foarte multi dintre parinti uita un element esential: caracterul copilului se poate forma inca din perioada sarcinii”, explica psihologul Constantin Cornea.

Starea emotionala in sarcina este una pozitiva, cand mamica simte iubire din partea sotului, a familiei si a prietenilor, cand primeste sustinerea de care are nevoie si cand are incredere in oamenii din jurul sau. Pe de alta parte, orice stres pe care il simte gravida, de la neincredere in partenerul de viata pana la efort prea mare sau chiar haine care o strang, se va rasfrange si asupra copilului din burtica.

Afla aici mai multe sfaturi despre cum sa iti ocrotesti atat starea emotionala in sarcina, cat si sanatatea si dezvoltarea copilului tau.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s