Oportunitati si provocari pentru parintii copiilor digitali

Oportunitati si provocari pentru parintii copiilor digitali

Parintii copiilor digitali se afla, adesea, in cumpana, in ceea ce priveste siguranta pe Internet. La Meditatii pentru parinti, iti vorbim despre avantajele si dezavantajele pe care le au copiii in mediul online.

Ca parinti, suntem constienti ca tehnologia devine o a doua natura pentru copiii nostri, dar nu stim daca sa ne bucuram sau, din contra, sa ne speriem de ceea ce se intampla. Cert este ca nu putem opri aceasta evolutie si nici nu prea putem sa controlam ce se intampla in afara sferei familiei noastre. In acelasi timp, adevarul este ca exista si provocari si oportunitati pentru parintii copiilor digitali si pentru puii lor.

Prima dintre oportunitati este, bineinteles, faptul ca poti gasi orice informatie si orice raspuns pe Internet. Daca ne invatam copiii cum sa navigheze corect, le putem usura foarte mult proiectele si le putem deschide o lume intreaga de informatii noi. „Daca noi ne folosim de aceasta oportunitate, ei pot deveni mult mai devreme autonomi in procesul de invatare”, explica Diana Stanculeanu, psiholog Salvati Copiii, invitata la Meditatii pentru parinti.

Insa cum ramane cum siguranta pe Internet? Daca cei mici dau peste informatii incorecte sau, mai rau, peste mesaje toxice? Afla solutii aici.

Provocari pentru Parintii Copiilor Digitali

„Pe cat de accesibila este informatia ok, pe atat de accesibila este si cea mai putin ok”, mentioneaza Diana Stanculeanu. Si chiar asa este. In online, sunt atatea imagini, mesaje si informatii nepotrivite pentru copiii nostri, incat ne vine sa inchidem calculatorul si sa nu il mai deschidem vreodata.

Insa provocarea nu este de a controla continutul. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, copiii tot gasesc o cale de acces. Provocarea pentru parintii copiilor digitali sta in a le explica celor mici cum sa navigheze corect pe Internet, de ce anumite informatii nu sunt bune si cum sa se comporte in mediul online.

Descopera mai multe informatii despre provocarile din mediul online, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s