Mama, tata, copilul si un catel (al lor animal de companie), stand culcati pe iarba, in cerc

Riscurile traiului cu un animal de companie

Stim ca multi dintre voi aveti sau va doriti un animal de companie si nu vrem sa va descurajam din a-l integra in familiile voastre. Atentie, insa! Un animal de companie neingrijit poate provoca numeroase probleme de sanatate. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre situatiile de care sa ne ferim, atunci cand avem un animalut printre noi.

Mai ales pe timp de vara, cand o multime de insecte misuna prin iarba, ingrijirea si deparazitarea animalului de companie sunt esentiale, pentru a feri toti membrii familiei de potentiale boli parazitare.

In timp ce un catel poate aduce o capusa in casa, o pisica poate declansa toxoplasmoza (periculoasa mai ales pentru femeile insarcinate) si chiar si un canar sau un papagal poate transmite bacterii care duc la boli respiratorii.

Iar primii expusi la aceste probleme sunt copiii, adica cei care se joaca cel mai mult cu un animal de companie. De aceea, pe langa ingrijirea animalutului, este important sa fim mereu atenti la potentiale simptome de boala, precum: mancarimi, eruptii, ganglioni inflamati, dureri abdominale, probleme de tranzit. Iar dupa fiecare plimbare in parc, recomandam sa te uiti cu atentie dupa capuse, in anumite locuri de pe corpul copilului tau.

Despre cum sa ingrijesti cat mai bine un animal de companie, astfel incat sa eviti eventuale probleme de sanatate, ne spune acum dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s