Decoratiuni cartonate de Craciun

Sarbatorile de iarna ne dau zeci de motive de bucurie – cadourile de sub brad, colindele frumoase pe care le cantam si ascultam toata luna decembrie, mesele in familie si intalnirea cu Mos Craciun.

Ne bucuram, de asemenea, de zecile de idei de decoratiuni pe care le putem pune in practica impreuna cu cei mici, imbracand casa si bradul in podoabe originale si nu foarte costisitoare.

Decoratiunile din carton pe care ti le prezentam mai jos sunt unele dintre cele mai simple si mai ieftine podoabe de pom pe care le poti face. Pe cat sunt de ieftine si simple, pe atat de frumoase ti se vor parea cand le vei agata in brad, stiind ca le-ai realizat impreuna cu cel mic.

Pregateste materialele:

  • O cutie de carton
  • Foarfece
  • Creion
  • Snur sau panglica colorata
  • Optinal: carioci

Incepe prin a desena pe bucatile de carton conturul viitoarelor decoratiuni: braduti, stelute, inimioare, capete de reni, orice te simti inspirat sa desenezi si crezi ca se potriveste in pomul de Craciun.

Decupeaza apoi cu grija formele, fa-le cateva gaurele cu ajutorul creionului si al foarfecii, prinde de ele panglicile sau firele de sfoara si agata-le in brad. Este foarte simplu, nu?

Daca vrei, poti decora formele cu ajutorul cariocilor, desenandu-le, de exemplu, o linie intrerupta pe margini, pentru a da impresia ca sunt festonate.

Sursa: kidscraftroom.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s