De ce ne plac piersicile? 5 beneficii uimitoare pentru sanatate

Intrebarea pare redundanta, pentru ca piersicile sunt absolut delicioase! Insa, stii oare cate beneficii au aceste fructe? Iata cateva motive pentru care, vara asta, sa consumi cat mai multe piersici.

Cunoscute si ca „mere persane”, piersicile sunt un izvor de sanatate, avand in componenta 10 vitamine si o multime de antioxidanti. Aceste fructe originare din China (unde piersicul era denumit „pomul vietii”) sunt considerate un simbol al longevitatii, al norocului si al prieteniei.

5 beneficii ale consumului de piersici

Iata aici cateva dintre beneficiile acestor fructe pufoase:

Sunt foarte bune pentru diete

Piersicile sunt o gustare foarte buna atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus. Nu numai ca aceste fructe iti dau o senzatie de satietate (care te opreste din a manca prea mult), dar o singura piersica are sub 50 de calorii si este total lipsita de grasimi.

De asemenea, fenolii din piersici (antioxidanti) previn obezitatea si, astfel, este redus riscul de boli de inima si diabet.

Protejeaza pielea

Piersicile sunt o sursa foarte buna pentru vitaminele A si C, care sunt esentiale pentru sanatatea pielii. Vitamina A hidrateaza pielea, in timp ce Vitamina C este un antioxidant puternic, ce protejeaza pielea si ajuta tesuturile sa se regenereze.

O singura piersica pe zi iti poate mentine tenul stralucitor. Pentru a scapa de cearcane si a tine ridurile la distanta (si daca nu esti alergica la puful fructului), aplica piersica direct pe piele. Asadar, piersicile ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire.

Ajuta digestia

Pentru ca sunt bogate in fibre si potasiu, atunci cand mananci piersici, elimini mai usor toxinele din organism. De asemenea, potasiul te apara de boli ale rinichilor si reduce riscul de ulcer. Ceaiul de piersici este un foarte bun diuretic.

Regleaza tensiunea si combat anemia

Continutul bogat de potasiu (si micul aport de sodiu) te ajuta sa iti mentii un nivel sanatos al tensiunii, ajutand organismul sa isi echilibreze continutul de apa. In plus, piersicile mai contin si foarte mult fier – nutrient care combate anemia.

Te ajuta sa scapi de stres

Antioxidantii din aceste fructe iti apara organismul de boli cardiovasculare, regland circulatia sangelui si reducand nivelurile de colesterol. Astfel, esti mai putin predispus(a) la boli de inima si scapi mai usor de stres si anxietate.

Pe langa tot ce am mentionat mai sus, este bine sa stii ca un consum regulat de piersici te apara de diverse forme de cancer si este indicat in cazul celor care sufera de guta sau reumatism. Se mai spune despre piersici ca ar fi un afrodiziac.

Cum sa mananci piersicile

Vara este anotimpul cel mai bun pentru a gasi piersici proaspete. Le poti manca fie ca o gustare, fie preparate intr-o prajitura. Noi iti sugeram, pe cat posibil, sa le mananci ca atare, pentru a-si pastra toate proprietatile.

De exemplu, la micul dejun, poti combina cereale cu felii de piersica. Sau le poti adauga intr-un ceai rece sau un pahar de limonada.

Cum introduci piersica in alimentatia copilului

Recomandarea medicilor este sa ii dai copilului piersica abia in jurul varstei de 6-8 luni, din cauza continutului prea mare de fibre, care ar putea ingreuna digestia copilului si i-ar putea crea neplaceri digestive.

Ofera-i celui mic piersica sub forma de gustare, dimineata si intotdeauna cu cel putin jumatate de ora inainte de mesele cu lapte sau la doua ore distranta de acestea. Piersica se serveste intotdeauna bebelusului decojita.

Tie cum iti place sa mananci piersicile? Spune-ne o reteta buna in rubrica de comentarii.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s