Joc in natura: vanatoarea de culori

Joaca in natura e cea mai buna sursa de buna dispozitie, iar vacanta de vara este plina de ocazii de joaca si distractie in aer liber. Te poti bucura de vremea frumoasa distrandu-l pe cel mic nu cu unul, ci cu 30 de jocuri de vara sau va puteti amuza in familie organizand jocuri de aruncat la tintajocuri de dansat sau curse neobisnuite.

Poti, de asemenea, sa-i captezi atentia copilului tau organizand o vanatoare de culori! E un joc simplu si antrenant pe care il poti juca in aceasta vara oriunde alegi sa o petreci: la mare, la munte, la bunici sau in parcul din cartier.

Materiale necesare: 

  • pungi de hartie sau coli de hartie + pungi de plastic
  • carioci

In ce consta jocul:

Fiecare participant are de cautat si de strans, din natura, obiecte de diferite culori. Pot fi flori, frunze, pietre, bucati de lemn sau orice altceva incape in punga si e gasit in spatiul de joc.

Inainte de a da startul vanatorii de culori deseneaza patratele de diferite culori pe o foaie de hartie (sau direct pe punga de hartie in care copilul va avea de strans „comorile”) si cere-le participantilor sa gaseasca cate un obiect de aceeasi culoare cu fiecare din patratelele desenate.

Poti face jocul si mai distractiv stabilind un timp limita pentru cautarea comorilor.

Sursa: iheartcraftythings.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s