Valuri de bine la CONIL Swimming Army, pe 19 iunie

Doua echipe formate din copii practicanti ai inotului de performanta vor face valuri de bine la Bazinul de inot al Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, in beneficiul copiilor cu autism din cadrul Asociatiei CONIL.

Echipele Luptatoarele Armatei si Fortosii Armatei se vor confrunta sambata, 19 iunie 2021, incepand cu ora 10:00, in cea mai frumoasa si colorata competitie a binelui, CONIL Swimming Army, eveniment organizat de Asociatia CONIL in parteneriat cu CSA Steaua Bucuresti.

Competitia se desfasoara in cadrul Swimathon Bucuresti 2021, in vederea sustinerii proiectului CONIL – Aquaterapie pentru copiii cu autism, avand ca scop strangerea de fonduri necesare asigurarii unor programe gratuite de recuperare prin sport a 100 de copii diagnosticati cu autism.

In cadrul evenimentului, 15 copii cu varste cuprinse intre 10-12 ani vor face valuri de bine in beneficiul copiilor cu autism. Dupa lectia demonstrativa pe care acestia o vor prezenta, copiii performeri isi vor imbraca costumele de profesori si vor deveni antrenori pentru 20 de copii cu autism invitati la eveniment. Astfel, copiii vor crea o punte de legatura pe apa si pe uscat intre lumea copiilor cu autism si lumea noastra, dapasind impreuna barierele comunicarii dintre cele doua lumi.

Alaturi de aspirantii la cele mai inalte podiumuri ale lumii va fi si David Popovici, cel mai tanar component al Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Copiii inotatori de performanta vor avea si ei parte de o mare surpriza!

Camelia Potec, presedintele Federatiei Romane de Natatie, Campiona Olimpica a Romaniei la inot, ii va premia si ii va incuraja in a continua pregatirea spre marea performanta, dar si in a ramane implicati in viata noilor lor prieteni, copiii cu autism din Asociatia CONIL.

Camelia Potec va fi insotita de o alta Campioana Olimpica a Clubului Militar, Simona Gherman!

Echipa copiilor performeri este incurajata si de celelalte campioane olimpice ale Clubului Militar – Sandra Izbasa, Ana Maria Branza si Alina Dumitru -, care insa nu vor putea fi prezente la eveniment.

“Sunt impresionata de desfasurarea de forta a micilor Fortosi si a Luptatoarelor Armatei, de creativitatea lor, de implicarea si mobilizarea lor extraordinara, dar mai ales de bucuria si entuziasmul de a face bine, de a ajuta, de a intinde o mana copiilor cu autism spre a-i aduce cu un pas mai aproape de lumea noastra. Nu pot sa nu remarc si determinarea si dedicarea antrenorului lor, Bogdan Valeanu care iata, creste nu doar campioni ci oameni cu adevarat responsabili, atenti mereu la nevoile celor din jur! Gestul Dariei Manea de a-si dona cea mai recenta medalie celui ce va dona cea mai mare suma pentru echipa sa este unul cu adevarat impresionant. Le multumesc tuturor, si stiu ca gestul lor va fi cu siguranta rasplatit!“ ne spune Adela Hanafi, presedinte Asociatia CONIL.

Artistul Alex Stefanescu sustine si el campania Asociatiei CONIL din cadrul Swimathon 2021. Piesa “Inoata cu mine“, cantata de Alex Stefanescu, este imnul campaniei CONIL si o adevarata sursa de inspiratie pentru toata lumea.

Pana pe 31 iulie, toti cei care vor sa se implice in campania “Aquaterapie pentru copiii cu autism“ din cadrul Swimathon 2021 pot intra in valul de bine al Luptatoarelor Armatei si al Fortosilor Armatei facand donatii pe linkurile swimathonbucuresti.ro/fortosii-armatei/ sau https://swimathonbucuresti.ro/luptatoarele-armatei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s