Cat mananca un bebelus pe varste

Cat mananca un bebelus in functie de varsta

Este important sa cunosti cat mananca un bebelus pe varste, ca sa stii la ce sa te astepti, sa stii cand puiul tau este satul si cat de des iti va cere de mancare. Afla toate aceste informatii acum, la Parinti de Pici.

La nastere, stomacul unui bebelus este de marimea unei cirese, astfel incat piciul se satura dupa doar o lingura de lapte. In a treia zi de viata, stomacelul sau deja a crescut, fiind de dimensiunea unei nuci, iar bebele va avea nevoie de 20-30 de mililitri de lapte la o masa.

Pana la doua saptamani, capacitatea stomacului unui copilas creste la 60 de mililitri, iar pana la o luna ajunge la 80-120 de mililitri, ajungand la marimea unui ou mare.

La 1 an, stomacul copilului ajunge la o capacitate de 200-250 de mililitri, dar continua sa creasca pana la maturitate, cand ajunge la dimensiunea unui grepfrut.

Cand stii ce capacitate are stomacelul piciului tau, iti este mai usor sa stii cat mananca un bebelus la o anumita varsta. „Daca esti parintele unui bebelus alaptat exclusiv la san nu ar trebui sa-ti faci griji in aceasta privinta. El va manca la fiecare masa fix cat ii incape in stomacel”, explica Georgiana, mama de pici.

Ce se intampla in cazul micutilor hraniti cu lapte praf? Cat mananca un bebelus dupa diversificare? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s