Cum imbracam copiii in zilele friguroase?

Cum ii imbracam pe cei mici cand ii scoatem afara iarna? Prea multe sau prea putine haine pot aduce pericole si disconfort. Infofolirea nu este sanatoasa, pentru ca risca sa transpire copilul sau sa se sufoce. Fularul nu trebuie sa acopere nasul si gura.

O regula de baza este felul in care ne imbracam noi adultii, conform cu vremea de afara. Numarul de straturi de haine pentru copil trebuie sa fie cu 1-2 mai mare fata de adulti. Stratul intern sa fie de bumbac, cel mediu de lana sau bumbac mai gros, iar stratul extern sa fie impermeabil si sa ne ne scuteasca de vant.

Daca afara ploua sau ninge putem sa iesim cu cei mici, cu conditia ca temperatura sa nu scada mai mult de -10 grade. Pentru primele vizite la aer rece in prima luna de viata a bebelusului trebuie sa avem grija sa fie mai cald si sa nu stam foarte mult cu el afara. Incepem mai intai sa-l scoatem pe balcon pentru a se obisnui cu aerul rece, apoi treptat de la o zi la alta marim durata de stat afara.

Iulia Tincu, specialist pediatru, ne ofera sfaturi practice pentru mamici, in sezonul rece, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s