Cum este vulnerabilitatea legata de succes?

Poate iti imaginezi ca sentimentele nu au ce cauta la locul de munca. Totusi, vulnerabilitatea poate fi un atu, in ceea ce priveste succesul in cariera.

Vulnerabilitatea este acel moment in care iti este teama sa fii ranit(a), daca iti lasi „garda jos”. Fie ca vorbim despre relatia de cuplu, fie ca ne referim la o noua pozitionare in cariera, este greu sa te deschizi complet emotional.

Asa ca, de ce ai face asta? Pentru ca vulnerabilitatea este cheia conexiunii dintre oameni. Cum este aceasta conexiune importanta la locul de munca?

Daca te feresti mereu de a-ti exprima opinia sau de a spune ce simti, te privezi de oportunitati, fie in relatie cu ceilalti colegi, pentru a cere o marire de salariu sau pentru a aduce o schimbare.

Bineinteles, nu intotdeauna vei avea parte de rezultatele dorite. Dar, precum spunea si Albert Einstein, „cine nu a facut niciodata o greseala, nu a incercat niciodata ceva nou”.

De asemenea, nu poti alege ce emotii ingradesti si pe care le lasi vizibile. Ne simtim vulnerabili din cauza sentimentelor precum frica sau rusinea. Dar, daca iti suprimi aceste simtiri, vei ajunge sa iti suprimi si emotiile de fericire sau implinire.

Bineinteles ca este un inconvenient. Nu vrei sa iti arati anxietatile fata de colegi sau sefi. Pe de alta parte, nu poti sa te bucuri cu adevarat de momentele frumoase fara a trece si prin obstacole.

Afla aici mai multe despre puterea vulnerabilitatii.

Care este ultima ta experienta in care ti-ai dat voie sa fii vulnerabil(a)?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s