„Crestem in siguranta” copiii, cu povestiri audio politiste si materiale didactice noi

Cadrele didactice din invatamantul primar si consilierii scolari sunt invitati sa ia parte la campania „Crestem in siguranta”, pentru a-i sprijini pe copii cu bune practici si solutii menite sa-i tina in siguranta oriunde s-ar afla: acasa, la scoala, pe strada sau in mediul online.

Campania, lansata de Asociatia Parintilor Isteti, este un proiect inovator si original de educatie pentru siguranta copiilor, care s-a nascut din colaborarea specialistilor Politiei Romane – Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii – cu specialisti in educatie si psihopedagogie, in comunicare cu copiii, parintii si profesorii.

Specialistii campaniei (scriitori, cadre didactice) au creat 20 de povestiri urbane contemporane politiste, sub forma de text si dramatizari audio, insotite de fise de activitati transdisciplinare, toate avand la baza 100 de mesaje antivictimale pregatite de Politia Capitalei – Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

Toate materialele didactice realizate vor fi puse la dispozitia cadrelor didactice si consilierilor scolari, pentru a le deveni resurse pentru orele de dezvoltare personala, de educatie civica, de arte vizuale sau chiar de limba romana.

Videoconferinta online gratuita pentru cadrele didactice

Mai multe informatii utile despre siguranta copiilor si acces la toate materialele didactice din campanie vor primi gratuit cadrele didactice care participa la videoconferinta online „Crestem in siguranta”, care se va desfasura pe 6 octombrie 2021, incepand cu ora 17:00.

La conferinta vor fi invitati, ca vorbitori, specialisti din campanie, reprezentanti ai Politiei Capitalei, Inspectoratului Scolar, Itsy Bitsy, Asociatiei Parintilor Isteti, precum si autorii materialelor didactice.

Participarea la eveniment este gratuita, iar inscrierea se poate face pana la finalul lunii septembrie, completand formularul disponibil aici.

„Am ales sa facem materiale didactice pentru scolarii mici pentru ca ei sunt la varsta la care apartenenta la grup prinde teren in detrimentul apartenentei la familie, varsta la care primesc primul telefon/tableta care le asigura <<iesirea in public prin internet>>, varsta la care incep sa stea singuri in casa sau sa mearga singuri la scoala. Desi sunt in perioada in care isi formeaza comportamente dezirabile, nu toti copiii de 6-10 ani primesc un ghidaj corect din partea adultilor. Asadar, varsta scolarilor mici este una prielnica schimbarilor de comportament si invatarii unor obiceiuri sanatoase, care sa ii mentina in siguranta. Dupa implementarea acestui proiect credem ca gradul de constientizare a pericolelelor va creste, iar numarul de victime, minori, va scadea.” – Nadia Tataru, presedinta Asociatiei Parintilor Isteti.

„Avem incredere ca proiectul <<Crestem in siguranta>>, desfasurat impreuna cu Asociatia Parintilor Isteti, in parteneriat cu Radio Itsy Bitsy, se va dovedi un succes, iar copiii care vor auzi, citi, ori interactiona cu mesajele de prevenire ale campaniei, nu vor mai fi in postura de victime, sau chiar de faptuitori ai unor infractiuni. Un copil bine informat va sti sa faca alegeri mai bune la scoala, pe strada sau oriunde relationeaza cu alti oameni. Este mereu mai util sa previi, decat sa suporti consecintele unor fapte de nedorit” – comisar-sef de politie Florin-Liviu Bejan, sef serviciu la Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Proiectul „Crestem in siguranta” este derulat de Asociatia Parintilor Isteti in parteneriat cu Politia Capitalei, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti si Itsy Bitsy si este finantat de Primaria Sector 2 Bucuresti, din fonduri nerambursabile.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s