Arta cu si pentru copii la Art Safari Kids 2021

Copiii sunt asteptati la cea de-a VIII-a editie a Pavilionului de Arta Bucuresti, aflata sub patronajul Ministerului Culturii, care are loc in perioada 16-26 septembrie la Palatul Dacia-Romania si la Arcub Hanul Gabroveni din Bucuresti.

Art Safari Kids se adreseaza tuturor copiilor cu varste intre 3 si 12 ani si isi propune sa ii incurajeze pe cei mici sa aprecieze arta, sa interactioneze cat mai des cu aceasta si sa ii invete intr-un mod si cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natura si marii artisti romani.

Citeste si A opta editie Art Safari, intre 16 si 26 septembrie la Bucuresti.

In cadrul Art Safari Kids, copiii pot participa la cursuri de desen in tehnica manga, pot descoperi tehnica maestrului Piliuta, pot picta asemenea lui Picasso pe panza, pot face portrete in carbune, pot modela in lut si pot picta pe sticla, pe tricouri sau chiar pe tenisi.

“Art Safari Kids este un program educational unic in Romania. Dorinta noastra a fost ca, de la primele editii sa construim un eveniment creativ si interactiv pentru copii. Am ales sa lasam arta sa ii seduca. incepem sa ii plimbam prin expozitie, pe trasee speciale si bine semnalizate, respectând toate normele sanitate si de distantare fizica. Apoi, le explicam dragut si pe limba lor, secretele si mesajele operelor, le aratam arta adevarata. si iata ca reusim sa ii convingem ca arta este distractiva. An de an, primim aprecieri din partea parintilor si copiilor, dar si din partea profesorilor si a scolilor, iar asta ne onoreaza si ne bucura, ne arata ca am pornit pe calea cea buna” – crede Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Arta Bucuresti – Art Safari.

Si anul acesta, activitatile propuse de echipa Art Safari tin cont de normele sanitare in vigoare. Distantarea fizica se va asigura in toate incaperile cursurilor. Mesele si scaunele vor fi marcate pentru a asigura distanta fizica recomandata intre copii, apoi dezinfectate. Inca un detaliu important: toate materialele necesare pentru fiecare activitate artistica vor fi asigurate individual.

Tururile ghidate in cadrul Art Safari Kids sunt gratuite, iar partciparea la ateliere se face prin inscrierea prealabila pe mail, la adresa kids@artsafari.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s