KINOdiseea aduce la Bucuresti cele mai premiate filme ale anului

Cea de-a XIII-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea va avea loc la Bucuresti intre 24 si 28 septembrie la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Parcul National si Libraria Carturesti Verona.

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus in atentia publicului bucurestean filme in premiera in Europa de Sud-Est sau Romania, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri internationale precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu traditie, productii cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua clasica de distributie.

Anul acesta, competitia de lungmetraje pentru copii intre 3 si 14 ani, familie si profesori – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria si Cinema Eforie, 10 filme premiate la Berlinale, si alte festivaluri importante de film pentru publicul tanar, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.

Deschiderea de gala a festivalului va avea loc pe 24 septembrie, de la ora 19:00, la Cinema Gloria, cu filmul romanesc STRAJERII DELTEI, in regia lui Liviu Marghidan, in prezenta regizorului, actorilor si a altor membri ai echipei de filmare.

Pentru a-l omagia pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, autor al unora dintre cele mai iconice animatii ale tuturor timpurilor, publicul festivalului va putea urmari pe marele ecran, in aer liber, in Parcul National, lungmetrajele de animatie SPIRITED AWAY/ Calatoria cu Chihiro, MY NEIGHBOR TOTORO/ Vecinul meu, Totoro si indragitul PONYO.

Pe langa filme, copiii vor putea participa la ateliere de incursiune in lumea cinematografiei, la Libraria Carturesti Verona, si la spectacole de magie – TEO MAGIC SHOW, cu actorul Costin Teodorescu, spectacole de pantomima, picioroange, scenete ale unor personaje Disney, sustinute de Royal Entertainment, la Cinema Gloria.

Intrarea la toate evenimentele este libera.

Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului sunt disponibile pe kinodiseea.ro si pe Facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, finantat de Ministerul Culturii.
Proiect finantat de Primaria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s