Cea mai frumoasa – o carte care inspira copii si parinti

Editura Agaton a publicat, de curand, cartea „Cea mai frumoasa„, scrisa de Amalia Dragne si ilustrata de Maria Constantinescu.

Cu un text dulce si limpede si cu ilustratii pline de culoare si candoare, cartea ne indeamna sa privim Frumosul, sa ne afundam in natura, sa respiram joaca si sa traim toate acestea impreuna cu copiii.

„Cea mai frumoasa este o carte care celebreaza viata, iubirea, valorile familiei, bucuria curata ce izbucneste ca un izvor de nestavilit in fiecare experienta pe care copiii o pot face in contactul nemijlocit cu natura, ajutati de parinti si in compania prietenilor. Natura este locul in care ei se pot simti confortabil – ca in cea mai placuta casa –, si fericiti – ca in cel mai bogat spatiu, in masura sa le hraneasca setea de cunoastere si nevoia de frumos”, spune Amalia Dragne, autoarea textului.

Amalia Dragne si Maria Constantinescu sunt, amandoua, mamici preocupate de sporirea Frumosului in sufletele celor mici;  impreuna au reusit sa realizeze o carte-indemn pentru copii si o carte terapeutica pentru adulti. Volumul este recomandat de specialisti in domeniul educatiei, psihologiei si teologiei.

Cea mai frumoasa este o carte-ancora care se adreseaza celei mai frumoase parti din noi: sufletul nostru de copil. Este o carte care prin imagini si cuvinte face legatura dintre creier si inima si ne aduce in cel mai cald si iubitor loc pentru noi. E o carte care ne aminteste sa sadim, sa cultivam sentimente si amintiri frumoase in inima copiilor nostri si sa fim recunoscatori pentru toate cate avem. Este o carte pentru orice om care, mai intai de toate, a fost un copil frumos, chiar daca a uitat asta”, povesteste Nadia Tataru, co-fondator Radio Itsy Bitsy.

„Cand am deschis cartea Cea mai frumoasa am fost luata pe sus, cu blandete, ca plutind pe un nor si apoi asezata cu o miscare lina, printre flori de vara, intr-o splendida gradina… Asta-i terapie prin culoare! – mi-a sunat in urechi, soptit poate de o floare… Am respirat adanc. Am stat sa savurez. Ma plimb printre desene si incep sa visez! Multumesc pentru infuzia de copilarie!”, e de parere Vistiana Long, psihoterapeut.

Cartea Cea mai frumoasa este disponibila direct de pe site-ul editurii Agaton, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s