Ce presupune o detoxifiere de toamna

Ce presupune o detoxifiere de toamna

Multi oameni percep gresit detoxifierea. Din cauza o asociaza cu tot felul de cure drastice, purgative si alte pastile, ei resping acest proces. Dar iata ca poate sa arate si altfel. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa faci corect o detoxifiere de toamna.

Detoxifierea nu inseamna sa intram intr-un post restrictiv si prelungit, nu inseamna sa ne facem clisme in fiecare zi, nu inseamna sa luam purgative in nestire – toate acestea inseamna o agresare a organismului”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie.

In schimb, o detoxifiere de toamna presupune adaptarea si pregatirea organismului pentru un nou sezon si toate schimbarile pe care le implica – de la temperatura si luminozitate, pana la alimentatie si nivelul de energie.

Ca urmare, detoxifierea presupune sa te folosesti de elementele pe care ti le ofera natura, pentru a elimina toxinele din corp, pregatindu-ti imunitatea pentru iarna. Cum poti face asta? Prin fructe si legume de sezon, prin hidratare atat cu apa, cat si cu ceaiuri si chiar si prin produse naturiste, insa doar la recomandarea medicului. Totodata, pentru eliminarea toxinelor, mai poti apela si la sedinte de reflexoterapie sau de drenaj limfatic.

Afla si mai multe despre cum sa faci corect o detoxifiere de toamna, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s