Pas cu pas: Raportarea unui caz de bullying

Pas cu pas: Raportarea unui caz de bullying

Daca piciul tau a fost victima intr-o situatie de bullying, este important sa stii cum sa actionezi mai departe. Sunt o serie de pasi pe care este bine sa ii urmezi si despre ei vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Putina lume stie cum si, mai ales, cui sa raporteze un caz de bullying. De cele mai multe ori, parintii victimei se limiteaza in a vorbi cu parintii agresorului. Mai rau, mai sunt parintii extrem de protectivi, care aleg sa vorbeasca (sau sa tipe) la copilul care face rau altora, lucru pe care nu il recomandam in nicio situatie.

  • Ceea ce poti face cand observi un caz de bullying este sa urmezi pasii de mai jos.
  • Sa vorbesti cu educatoarea/ invatatoarea/ profesorul copilului bully.
  • Daca observi ca nicio masura nu a fost luata de cadrul didactic, adreseaza-te consilierului psihologic al unitatii de invatamant.
  • Daca inca nu se rezolva nimic, adreseaza-te consiliului profesoral.
  • Daca nici asa nu reusesti sa rezolvi situatia de bullying, apeleaza la o institutie mai abilitata, ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
  • In cel mai rau caz, se ajunge la politie, dar numai in momentul in care nu s-a ajuns la niciun consens cu institutiile de mai sus.

Mai multe detalii despre fiecare pas in parte poti afla acum, la Meditatii pentru parinti, de la Ioana Agachi, psihoterapeut si cofondatoare „Eu, parinte ghemotoc”.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s