Andra Gogan: Se poate vlogging si fara cyberbullying

Andra Gogan: Se poate vlogging si fara cyberbullying

Tot mai multi copii isi doresc sa faca sau chiar fac vlogging, inspirati fiind de idoli din generatia lor, precum Ilie’s vlogs, Selly sau Andra Gogan. Insa, ca parinte, cum poti avea curajul sa iti lasi puiul sa se expuna in mediul online, stiind ca sunt atat de multe situatii de cyberbullying? La Itsy Bitsy FM, noi am considerat ca cea mai buna perspectiva o poti primi chiar de la un vlogger, asa ca am stat de vorba cu Andra Gogan. Iata sfaturile ei pentru copiii care vor sa se apuce de vlogging.

Ca orice alta retea sociala, YouTube are o limita de varsta. Astfel, teoretic, isi pot face cont cei care au peste 18 ani sau cei cu varsta peste 13 ani si cu acordul parintilor. Totusi, in practica, lucrurile stau altfel. Ajungem sa gasim foarte mult copii care fac vlogging de la varste mult mai mici. Chiar si baiatul dragei noastre Ruxandra Rusan, la doar 10 ani, are un vlog. Pentru a-l apara de eventuale situatii de cyberbullying, Ruxandra i-a dezactivat comentariile. Cautand sa afle daca a procedat corect, mamica a stat de vorba cu o vloggerita doar putin mai mare decat baiatul ei, o vloggerita extrem de populara (cu peste 400.000 de abonati) si o veche prietena Itsy Bitsy: Andra Gogan.

Am muncit prea mult ca sa ma loveasca un comentariu negativ si sa ma puna la pamant.

„In primul rand, faptul ca isi doresc sa ajunga acolo sus nu e un lucru rau, pentru ca, daca isi pun un tel foarte inalt, pot sa il realizeze, daca muncesc si isi doresc foarte mult asta. Dar trebuie sa munceasca si sa fie si pasiune acolo”, este parerea Andrei Gogan.

Cu privire la cyberbullying, parerea vloggeritei este ca, in loc sa dezactivezi comentariile cu totul, poti sa le stergi pe cele fara rost si poti invata din cele constructive.

Cum se descurca Andra Gogan cu „haterii” din vlogging? Afla aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s