Ce solutii avem in cazurile de cyberbullying

Ce solutii avem in cazurile de cyberbullying

Daca, in urma unui episod de bullying, copilul-victima poate apela la parinti, cadre didactice sau chiar la politie, ce solutii exista pentru cazurile de cyberbullying? La Meditatii pentru parinti, iti oferim o serie de resurse utile.

Cum, pe zi ce trece si pe masura ce cresc, copiii tind sa comunice cu prietenii lor tot mai mult in mediul online, este logic (desi nu firesc) ca si actiunile de bullying sa se mute in spatiul digital, unde devin si mai periculoase.

Sub imperiul anonimatului, uneori, pot sa spuna absolut orice”, avertizeaza comisar-sef Gratiela Vaduva, Serviciul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Politia Bucuresti, despre interactiunile dintre copiii aflati in mediul online.

Din pacate, multi dintre copii nu stiu ca anumite lucruri pe care ei le posteaza acolo, aparent cu naivitate si ingenuu, tin de sfera penala. Nu stiu ca a ameninta in mediul virtual este similar cu amenintarea fata in fata si, deci, este o infractiune. Nu stiu ca a posta sau a distribui chiar poze primite in ipostaze mai putin decente ale unor colegi reprezinta distribuire de materiale pornografice, cu sanctiuni pe masura”, continua ea.

Una dintre resursele la care pot apela cei care se confrunta cu situatii de cyberbullying este site-ul www.gandirefresh.ro, site-ul Politiei Capitalei pentru siguranta adolescentilor si tinerilor. Aici, parintii sau copiii pot cere ajutorul unui psiholog sau pot raporta cazurile de abuz din mediul online.

Mai multe solutii pentru episoadele de cyberbullying iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s