Ce facem cand dintii copiilor nu apar la timp?

Ce facem cand dintii copiilor nu apar la timp?

De la ce varsta ar trebui sa observam ca apar dintii copiilor? Ce se intampla daca acestia intarzie sa iasa? Iti oferim toate raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Orice om are doua randuri de dinti. Initial, avem dintii de lapte, urmati de dentitia definitiva.

In mod normal, perioada de crestere si eruptie a dintilor de lapte se petrece intre 6 luni si 2 ani, chiar spre 2 ani si jumatate. Se considera eruptie intarziata depasirea acestei perioade normale cu circa un an”, explica dr. Oana Florea, medic stomatolog.

In ceea ce priveste dentitia definitiva, lucrurile se complica putin, pentru ca, in acest caz, dintii copiilor apar intre 6 si 25 de ani, luand in calcul si molarii de minte.

Despre motivele pentru care dintii copiilor nu apar poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Situatii in care dintii copiilor nu ies

Daca observi ca micutului tau i-a cazut dintele de lapte si, dupa 2-5 luni, inca nu i-a iesit dintele definitiv, nu trebuie sa te panichezi. Nu este vorba de o boala, ci poate fi una din urmatoarele cauze:

  • dintele de lapte a fost scos prea repede;
  • gingia s-a ingrosat si dintele nu are putere sa strabata;
  • nu exista mugure (anodontie), adica micutul tau nu are acel dinte permanent – situatie rara.

Ultimul punct poate avea cauze genetice, o mostenire din familie. Daca iti faci griji ca ar putea fi vorba de asa ceva, du-l pe cel mic la dentist pentru o radiografie. Daca aflati ca dintele este acolo, dar nu poate iesi, medicul dentist va face o mica incizie.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s