Andrei Rosu: Fiecare zi este o miniatura a vietii

Andrei Rosu: Fiecare zi este o miniatura a vietii

Sportivul de anduranta Andrei Rosu, proaspat intors dintr-un periplu prin care a stabilit un record mondial, a venit in emisiunea Happy Music cu Ruxandra si Marius. Andrei ne-a oferit un interviu savuros, motivational, menit sa ne ridice de pe canapea si sa ne ajute sa ne cucerim propriul Everest. Daca l-ai ratat pe Itsy Bitsy FM, il poti asculta in podcastul de aici.

Prima oara cand Andrei Rosu a intrat in Cartea Recordurilor a fost pentru performanta de a alerga 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente. Andrei a alergat atat in desert, cat si la Polul Nord, a urcat pe Everest, a traversat inot Canalul Manecii, iar ultima lui aventura s-a petrecut pe Marea Neagra, unde a stabilit si un nou record mondial.

Impreuna cu echipa sa, pe 16 iunie a pornit din portul Marina Limanu si a vaslit aproximativ 1.200 km, pana la Batumi (Georgia), unde a ajuns pe 27 iunie. Traversarea Marii Negre a durat 11 zile, 6 ore si 1 minut, un nou record de viteza, vechiul record fiind de 29 de zile. Insa toata calatoria a fost doar un test, pentru ceea ce va urma, dupa cum spune si el.

Obiectivul nostru principal nu a fost neaparat doborarea unui record mondial”, povesteste Andrei Rosu despre el si echipa sa. „Obiectivul nostru a fost de a ne antrena pentru cursa din Atlantic [n.r.: Atlantic Challenge], care incepe pe 12 decembrie. Este o cursa mult mai dificila, credem noi. In primul rand, va avea o durata mult mai mare, pentru ca sunt 5.000 de km. […] Inseamna aproape 2 luni pe mare. Am testat si ambarcatiunea, echipamentul, comportamentul nostru.”

Asculta podcastul de mai jos si afla cum s-a decis sa treaca prin astfel de experiente si cum poti si tu sa incepi sa faci schimbari in propria viata.

Andrei Rosu se considera un om simplu

Pana nu demult, Andrei Rosu avea aceleasi preocupari ca majoritatea dintre noi: sa aiba un venit stabil, sa isi construiasca o cariera si sa isi formeze o familie. Totodata, avea si multe dintre viciile pe care le intalnim adesea: fuma, statea prea mult in fata televizorului, nu avea cea mai sanatoasa alimentatie.

Insa, in 2008, cand s-a nascut primul sau copil, a simtit nevoia de o schimbare, pentru binele sau si, mai ales, pentru a-i oferi copilului sau un exemplu pozitiv.

Asa ca, in 2009 a alergat in primul sau maraton, la… Polul Nord. A ales un maraton extrem, tocmai pentru ca stia ca acolo nu putea sa mearga nepregatit. Stia ca trebuia sa se antreneze intens.

Acum, desi a trecut printr-o multime de experiente uimitoare, Andrei Rosu se considera in continuare un om simplu, care a facut „mici” ajustari la viata sa.

Fiecare zi este o miniatura a vietii”, explica el. Andrei este de parere ca oricine poate face ce face el, daca isi propune sa isi schimbe obiceiurile si perspectiva asupra vietii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s