Primii dinti

„Aparitia primilor dinti ai copilului – un eveniment pe care eu inca il astept, tot mai nerabdatoare, caci fetita noastra implineste acus un an si e stirba ca-n ziua in care s-a nascut. Am mai auzit de copii carora le-au aparut primii dinti dupa varsta de un an, dar nu ma gandeam ca o sa fie si cazul copilului meu.

Ce-i drept, semne care anunta aparitia dintilor tot vad, de vreo luna incoace, desi fara rezultat. E parca mai nervoasa decat inainte, are somnul mai nelinistit noaprea si isi duce des mana la gura, ca sa nu mai zic de tendinta de a musca orice gaseste. Acestea ar fi o parte din semnele eruptiei dentare, ceea ce-mi da sperante ca vom vedea, cat de curand, primii dintisori. Nu mi se pare totusi ca ar saliva excesiv, asa cum se stie ca li se intampla copiilor atunci cand le ies dintii.

Cu toate acestea, am inceput sa-i masez usor gingiile cu degetul – dupa ce ma spal bine pe maini inainte – si ii place destul de mult, din cate vad. Inteleg, din asta, ca masajul ii alina cat de cat disconfortul cauzat de dintii pititi inca sub gingii.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s