Calendarul de analize pe timpul sarcinii

Calendarul de analize pe timpul sarcinii

Daca te-ai pregatit sa aduci un nou sufletel pe lume, este bine sa stii la ce sa te astepti. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem care sunt cele mai importante analize pe timpul sarcinii.

Cand vorbim de o sarcina planificata, in care cuplul deja a trecut prin toate analizele obligatorii, este important sa stabilim si ce se va intampla mai departe. Pentru a te ajuta, dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, a alcatuit un calendar de ecografii si analize pe timpul sarcinii, impartite pe cele trei trimestre ale acestei perioade.

Cele trei trimestre de analize pe timpul sarcinii

In cele 9 luni de sarcina, s-ar putea sa iti fie mai usor sa imparti vizitele la doctor astfel:

  • analize sarcina trimestrul 1: acum se fac cele mai multe analize, pentru a afla ca mama si bebelusul sunt sanatosi; se fac analizele pe cele trei mari grupe (de sange, urinare si din secretiile cervicale), pentru a afla grupa de sange si Rh-ul mamei, daca mamica are anemie, diabet sau boli infectioase; se mai face si o ecografie pentru a infirma suspiciunea de sindroame genetice;
  • analize sarcina trimestrul 2: se face ecografia de morfologie fetala, pentru a observa cum se dezvolta fiecare structura a bebelusului;
  • analize sarcina trimestrul 3: se face inca o ecografie, pentru a vedea ca bebelusul se dezvolta bine, ca are o greutate buna si pentru a exclude anumite patologii.

In plus, este important sa stii ca ecografiile nu sunt daunatoare corpului sau fatului, iar, daca apar anomalii, este esential sa faci ecografii si analize pe timpul sarcinii de cate ori este nevoie.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s