Program Teatrul Excelsior – Mai 2017

Program Teatrul Excelsior – Mai 2017

Luna mai le aduce copiilor povesti nemuritoare, patanii amuzante si personaje atat de usor de indragit, la Teatrul Excelsior. In acelasi timp, adolescentii au parte de spectacole concepute special pentru ei, cu experiente asemanatoare cu ale lor si lectii de viata. Iata toate spectacolele din luna mai, de la Teatrul Excelsior.

03 mai, ora 10.00: CASA PISICII

 • de Samuil Marsak, regia Lenus-Teodora Moraru
 • Cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Stefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderita, Annemary Ziegler, Dragos Spahiu, Cosmina Dobrota, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu

Casa pisicii este o poveste despre prietenie si altruism, despre felul in care personajul principal, Pisica, descopera cat de important este sa ai grija de cei din jurul tau atunci cand esti instarit si sa apreciezi bunatatea, mai ales atunci cand se revarsa din inima celor mai necajiti semeni. Dintre nenumaratii prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat avea sa ii intinda o mana la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotriva copiilor si parintilor.

4 mai, ora 10.00: TARAMUL POVESTILOR

 • un spectacol de Stelian Milu
 • Cu: Cosmina Dobrota, Annemary Ziegler, Tudor Pirvu, Stelian Milu, Marian Radulescu, Emilian Marnea, Ciprian Cojenel, Iulia Vasilescu, Jassmine Cristina Glodeanu, Annemary Ziegler, Silvana Ionescu

Personajele acestui taram sunt cei mai indragiti eroi si eroine din basme: Motanul Incaltat, Rapunzel, Cenusareasa, Frumoasa Adormita, Alba ca Zapada, Alladin si Jasmine, Hansel si Gretel, Craiasa Zapezii. Cu ajutorul lor, aflam ca binele invinge intotdeauna raul, dar pentru asta ai nevoie de rabdare si perseverenta. Spectacolul ilustreaza, cu ajutorul povestilor copilariei, lupta dintre bine si rau, prin aducerea in prim-plan a invataturilor primite de la parinti si bunici.

4 mai, ora 19.00: O noapte furtunoasa

 • de I. L. Caragiale, regia Stelian Milu
 • Cu: Iulian Ilinca, Tudor Pirvu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Vladimir Draghia, Silvana Ionescu, Diana Dumitrescu

Astazi, cand, la fel ca in vremea lui Caragiale, falsitatea tinde sa devina noua normalitate, spectacolul O noapte furtunoasa a fost conceput intr-o nota accentuat satirica ce subliniaza ridicolul unei lumi „poleite” cu minciuna, populata de (prea) multi indivizi care doar isi fabrica imaginea unei bune reputatii. Parvenitismul romanului de altadata, portretizat de Caragiale cu luciditate, isi confirma astfel valabilitatea, intr-o montare efervescenta, marcata de un comic amar.

5 mai, ora 10.00: CEI TREI PURCELUSI

 • dupa James Orchard Halliwell-Phillipps,regia Stelian Milu
 • Cu: Silvana Ionescu, Mihaela Coveseanu / Magda Condurache, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Tudor Pirvu

Scrisa in 1843, povestea Cei trei purcelusi a fost adaptata pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Actiunea s-a mutat din padure intr-un parc, unde Piggy – purcelusul artist, Purcy – purcelusul sportiv si Porky – purcelusul constructor se joaca, isi traiesc viata in deplina pace si armonie cu celelalte vietuitoare. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite, el isi va pierde prietenii si va fi pedepsit cu inchisoarea. Legea si dreptatea, aparate de politistul Sticlete, se vor instaura din nou in parcul celor trei purcelusi.

7 mai, ora 11.00: MAGIA COPILARIEI

 • un spectacol de Stelian Milu
 • Cu: Stelian Milu, Stefania Dumitru, Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrota, magicianul Antonio

Marele Vrajitor al celui mai fascinant tinut din lume, cel al copilariei, are un Spiridus care ii indeplineste toate dorintele. Cele trei Vrajitoare din Rasarit pun la cale un complot impotriva acestuia si ii vor aduce la palat un Ucenic cu totul aparte, pentru a-l inlocui pe Spiridus. Noul venit va bulversa intreg universul magic si, pentru intaia oara, cele mai neobisnuite scamatorii si fantezii vor deveni realitate. Complotul celor trei zgripturoaice de a-i mai lua din puteri Marelui Vrajitor esueaza.

7 mai, ora 19.00: VIVIEN LEIGH, ULTIMA CONFERINTA DE PRESA

 • de MarcyLafferty, regia Liana Ceterchi
 • Cu: Lamia Beligan

Vivien Leigh s-a stins din viata la varsta de 53 ani, dar a marcat in mod desavarsit scena si ecranul secolului al XX-lea. A fost considerata cea mai frumoasa femeie a generatiei sale. Vivien Leigh – ultima conferinta de presa este un spectacol biografic despre o cariera stralucitoare si despre o mare poveste de dragoste. O fascinanta, tumultoasa si tragica poveste de dragoste imposibila, curmata de o boala ingrozitoare.

8 mai, 10.00: VRAJITORUL DIN OZ

 • dupa Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor
 • Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveseanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Barsan / Marian Radulescu, Cosmina Dobrota, Stefania Dumitru, Daniela Ionita-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pirvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragos Ianosi, Oana Tofan

Vrajitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinta al literaturii americane, ecranizat intr-un film hollywoodian, mentionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluand muzica din acest film, spectacolul urmareste povestea micutei Dorothy care, purtata de-o tornada, ajunge pe taramul fermecat al lui Oz. Doar dupa ce invata lectia prieteniei si a curajului reuseste sa se intoarca acasa.

8 mai, ora 19.00: VERMINTE RADIANTE

 • de Philip Ridley, un spectacol de Botos Bálint (teatrul Anton Pann, Ramnicu Valcea)
 • Cu: Szász Réka, Andrei Bradean, Ana Susca

O comedie cu o lumina neagra. Ce ne trebuie (in afara de bani) pentru a trai un vis? Si anume, casa noastra de vis. Avem nevoie de noroc? De statul ocrotitor? Sacrificii? Ajutorul lui Dumnezeu? Poate chiar minuni?

Din cand in cand, se intampla minuni. Minuni care ne transforma realitatea in vis. Dar oare cum e visul? Frumos? Luminos? Sau un cosmar? Sau toate la un loc?

Jill si Ollie va asteapta sa va povesteasca, cum a fost visul lor.

9 mai, 19.00: TIMEAHOLICS

 • de Bogdan Capsa, regia Anca Ciuclaru
 • Cu: Lavinia Sandru / Andreea Sovan, Ovidiu Usvat, Dan Clucinschi, Marian Radulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Andreea Sovan / Oana Tofan

TimeAholics este o tragicomedie care aduce in prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – si propune un exercitiu de imaginatie: cum ar arata viata noastra daca am putea sa cumparam Timp? Spectacolul se adreseaza spectatorilor cu varste de peste 12 ani si ofera tinerilor o perspectiva asupra prezentului si asupra viitorului, in egala masura.

10 mai, ora 10.00: CASA PISICII

10 mai, ora 19,00: #EMOJIPLAY

 • Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Caciuleanu
 • Cu: Ana Visan, Irina Strungareanu, Adrian Nour, Alexandru Calin (in alternanta cu Bianca Bor si Vlad Troncea)

Pus in scena de cunoscutul coregraf si dansator Gigi Caciuleanu, #EmojiPlay imbina limbajul tridimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bidimensionala a emoticoanelor. Pe zi ce trece, suntem invadati de simboluri si abrevieri de tot felul. Emotiile sunt recodificate in imagini stilizate si/sau concentrate in doar cateva litere. Spectacolul aduce, asadar, in prim plan transformarea comunicarii clasice intr-un cumul de semne universal recognoscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atat de folosite astazi.

11 mai, 10.00: ZANA ZORILOR

 • dupa Ioan Slavici, regia Ilinca Stihi
 • Cu: Dan Clucinschi, Ciprian Cojenel, Ovidiu Usvat, Stefan Velniciuc, Robert Radoveneanu, Jeanine Stavarache, Raluca Botez, Cosmina Dobrota, Veronica Popescu, Iulia Diana Samson

Zana Zorilor este probabil unul dintre cele mai frumoase basme ale copilariei noastre. Povestea Imparatului, care cu un ochi plange si cu unul rade, si a celor trei feciori ai sai invita spectatorii in lumea fanteziei si a aventurii. Aici se vor intalni cu Murgul pus mereu pe sotii, care graieste mai bine decat un om, cu teribila Sfanta Vineri, cu Petru, Luca si Matei, cei trei feciori ai Imparatului, cu balaurul naprasnic, cu duhul padurii si al florilor si cu cea mai frumoasa dintre fapturile ceresti si pamantesti, Zana Zorilor.

12 mai, ora 10.00: VRAJITORUL DIN OZ

14 mai, ora 18.00 (Sala Studio): CEA MAI FRUMOASA FLOARE DIN LUME

 • dupa o idee de Leon Magdan, regia Chris Simion-Mercurian
 • Cu: Oliver Toderita, Stefania Dumitru, Cosmina Dobrota, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel, Cristina Vaduva

Povestea spune ca un rege intelept, care nu avea urmasi, vazand ca imbatraneste, i-a chemat la palat pe cei mai experimentati consilieri ai sai, pentru a hotari cine va conduce tara dupa ce el nu va mai fi. Niciuna dintre propunerile acestora nu-i sunt pe plac, astfel ca, seara, el cere ajutorul ingerului sau pazitor, convins ca forta divina ii va transmite in somn cel mai bun sfat. Si asa a fost. Doar cel cu sufletul curat putea mosteni regatul.

14 mai, ora 11.00: DEPARTE DE CASA

 • un musical de Eduard Petru Jighirgiu (Acting Dream Accademy si PlayArt Production) 

Un spectacol despre adevaratele valori ale vietii, in care frumusetea umana este ridicata la rang de virtute. Va asteptam sa radem si sa plangem impreuna in povestea unui spectacol jucat exclusiv de copii.

15 mai, ora 10.00: CASA PISICII

15 mai, ora 11.30: CASA PISICII

15 mai, ora 11.00: AICI NU-I DE JOACA

 • dupa Pauline Daumale, un spectacol de: Catrinel Dumitrescu
 • cu: Catrinel DumitrescuVictoria Cocias
 • Voci: Costin Enache, Orodel Olaru, Anca Surian Capros, Anca Romeci, Claudiu Tiganas, Alexandru Mike Gheorghiu

Un spectacol in care vom afla ca „nu-i de joaca” intr-o comedie lirica, dulce-amaruie ca o cafea, o joaca de-a rasu-plansu, in care numitorul comun al dorintelor e aflarea starii de gratie a jocului NEJUCAT. (Catrinel Dumitrescu)

16 mai, ora 10.00: BAMBI

 • dupa Felix Salten, regia Attila Vizauer
 • Cu: Ioana Repciuc / Madalina Ignat, Anca Florescu / Ana-Maria Irimia, Cristiana Ionita, Stefania Dumitru, Andrada Fuscas, Oliver Toderita, Dumitru Georgescu / Dan Clucinschi, Lia Gherman / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu / Dragos Spahiu, Eugeniu Cozma,Ana Turos, Andreea C. Hristu, Smaranda Gabudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Meda Topirceanu / Cosmina Dobrota

Micul print Bambi se naste intr-o primavara, intr-un luminis. Are o mama frumoasa si iubitoare; tatal lui e cel mai impunator cerb din padure; are rude numeroase si prieteni de toate speciile. Chiar daca omul apare din cand in cand, cu pusca pe umar (si ce e asta, se intreaba animalele, un fel de brat, al treilea brat?), Bambi va creste mare si va invata ce are de facut. Efortul e mare, pretul e greu, dar puiul de cerb are stofa de invingator. E gata sa devina print adevarat.

16 mai, ora 12.00: BAMBI

16 mai, ora 19.00: SANTAJ

 • de Ludmila Razumovskaia, in regia lui Cosmin Cretu (Teatrul „Tudor Vianu”, Giurgiu)

Un spectacol despre valori, probleme de etica si eternul conflict dintre generatii.

17 mai, ora 10.00: CASA PISICII

17 mai, ora 19.00: #EMOJIPLAY

19 mai, ora 10.00 (ARCUB): MAGIA COPILARIEI

22 mai, ora 10.00: ZANA ZORILOR

22 mai, ora 19.00: THOMAS SAWYER

 • dupa „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, regia Horia Suru
 • Cu: Andrei Bradean, Emilian Marnea / Aron Alexandru, Lucian Ionescu/ Andrei Radu, Ovidiu Usvat, Alexandru Stefanescu, Daniela Ionita-Marcu, Aida Avieritei / Alina Petrica / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu, Oliver Toderita, Magicianul Antonio

Despre Tom Sawyer si aventurile lui am auzit cu totii. Le-am citit, ne-au amuzat, ba poate chiar ne-au si speriat pe ici, pe colo. Un lucru insa e cert: niciunul dintre noi nu si-a imaginat vreodata ca Tom ar putea sa cante si sa danseze asa cum o face pe scena Teatrului Excelsior, cot la cot cu Huckleberry Finn, Joe Harper, Becky Thatcher sau Matusa Polly. Pentru ca Thomas Sawyer ascunde tot soiul de secrete. Si e mereu surprinzator.

23 mai, ora 17.00: MAGIA COPILARIEI

24 mai, ora 10.00: CASA PISICII

25 mai, ora 10,00: COCOSELUL NEASCULTATOR

 • de Ion Lucian, regia Ion Lucian si Victor Radovici
 • Cu: Mihaela Coveseanu, Ciprian Cojenel, Cosmina Dobrota, Stelian Milu, Veronica Popescu, Marian Radulescu

Spectacolul Cocoselul neascultator urmareste povestea a trei prieteni – Cocoselul, Ursuletul si Motanelul – pe masura ce se confrunta cu uneltirile Vulpoiului. Desi este avertizat de lacomia acestuia, cand ramane singur, Cocoselul uita sfaturile prietenilor sai si ii cade in capcana Vulpoiului. Ursuletul si Motanelul, impreuna cu celelalte personaje, pornesc in ajutorul Cocoselului, reusind sa opreasca pana la urma planul de razbunare al Vulpoiului. Spectacolul ilustreaza atat pericolul care ii ameninta pe cei ce se lasa prada propriilor slabiciuni, cat si puterea iertarii si a adevaratei prietenii.

25 mai, ora 19.00 (Sala Studio): INTERZIS SUB 18 ANI

 • de Mihaela Michailov, regia Lenus-Teodora Morar
 • Cu: Iulia Samson, Andreea Sovan / Teodora Daiana Pacurar, Ion Bechet, RalucaBotez

Interzis sub 18 ani  este spectacolul confruntarii dintre generatii. Dintre Lulu, o adolescenta de 17 ani si parintii ei divortati. „De o parte sunt copiii care vor sa decida pentru ei, coplesiti la un moment dat de apasarea propriilor decizii, de cealalta parte sunt parintii care traiesc intre semi-maturizare, absenta temporara si hiperimplicare in viata copiilor. Copiii cautandu-si bezmetic un sens si parintii care le vor tot binele din lume. Doar ca, uneori, „binele ii incurca pe toti”. (Mihaela Michailov)

26 mai, ora 10.00: DEGETICA

 • dupa Hans Christian Andersen, regia Aurel Mitran
 • Cu: Ciprian Cojenel, Corina Dragomir, Annemary Ziegler, Veronica Popescu, Oana Tofan, Stelian Milu, Tudor Pirvu, Marian Radulescu, Mihaela Coveseanu, Ovidiu Usvat

Degetica, nascuta dintr-o floare de nufar din dorinta fierbinte a Mamei, este purtata de vant impreuna cu prietenii ei Buburuza, Libelula si Fluturel, pe cand se afla la joaca. Degetica se rataceste de prietenii sai si ajunge in tara de sub pamant a Sobolului si a Matusii Soarece, de unde este salvata de Randunica, cea pe care fetita nu o lasase sa moara. Impreuna ajung in imparatia Luminii, unde il va intalni pe ursitul sau, Printul Spiridusilor, pe prietenii de care s-a pierdut, dar si pe Mama sa.

26 mai, ora 12.00: DEGETICA

26 mai, ora 19.00: FLUTURII SUNT LIBERI

 • de Leonard Gershe, regia Erwin Simsensohn
 • Cu: Alex Calin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Serban Gomoi

Fluturii sunt liberi. „O poveste despre ambitie, vise si dezamagiri. O poveste despre Don, cel care vrea sa traiasca cu adevarat. O poveste despre Jill, cea care il invata sa o faca. O poveste despre doamna Baker si despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul sau „puiului” care incearca sa zboare liber, de teama ca el sa nu-si franga aripile. O poveste despre doi tineri care se gasesc, apoi se pierd, pentru ca in final… O poveste cu zambete si cu lacrimi in ochi…” (Erwin Simsensohn)

28 mai, ora 19.00: TEENSPIRIT

 • spectacol colectiv de: Razvan Krem Alexe, Irina Antonie, Vlad Balan, Adela Bengescu, Vlad Birzanu, Raluca Botez, Nicholas Catianis, Sonia Divile, Laurentiu Dragan, Stefania Dumitru, Maria Teodora Filip, Sebastian Ghita, Mihaela Kavdanska, Peter Kerek, Maria Mitu, Ciprian Nemesiu, Teodora Daiana Pacurar, Dana Rogoz, Alina Rotaru, Aurelian Stoleriu, Ovidiu Usvat, Iuliana Vilsan, Dilmana Yordanova

#TEENSPIRIT este unspectacol despre prima iubire, despre relatia cu parintii, despre raportul cu scoala, despre visele si dorintele unei generatii. Despre riscuri, lovituri si dureri ce nu le sunt straine adolescentilor. Un spectacol diferit si surprinzator, care porneste de la povestea personala a creatorilor lui.

29 mai, ora 10.00: NEMAIPOMENITELE AVENTURI ALE LUI NILS

 • dupa Selma Lagerlöf, regia Mihaela Boboc-Manea
 • Cu: Annemary Ziegler, Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Robert Radoveneanu, Cosmina Dobrota, Tudor Parvu

Desi la inceput era un copil ca toti ceilalti, pentru ca a cheltuit punga de bani data in pastrare de tatal sau, Nils a fost transformat intr-un baietel cat un naparstoc. Asa a fost luat si purtat de vant in tinutul de gheata din nordul indepartat, unde se intalneste cu Mama Akka si marele ei card de gaste, precum si cu alte animale cu puteri supranaturale. Acesti noi prieteni il vor indruma catre casa si pentru ca demonstreaza ca s-a schimbat in bine este readus la dimensiunea unui copil de varsta lui.

29 mai, ora 19.00: WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS

 • de Maria Manolescu, regia Alexandru Mazgareanu
 • Cu: Alexandru Voicu / Bogdan Florea, Vlad Balan, Andrei Catalin, Irina Antonie, Beatrice Rubica

Un joc pe bune „este un strigat de furie al unei generatii care are nevoie sa fie ascultata si inteleasa. In miezul unei nopti de vara, pe o plaja, intr-un peisaj straniu, are loc un joc pe cat de periculos pe atat de seducator. Cativa adolescenti vin la mare pentru a se distra, pentru a se indragosti, a visa si, poate, pentru a muri.” (Alexandru Mazgareanu)

30 mai, ora 10.00: VRAJITORUL DIN OZ

30 mai, ora 19.00: iHAMLET

 • de Elise Wilk, regia Catinca Draganescu
 • Cu: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan/ Vladimir Purdel, Vlad Pavel

Bazat pe un text nou, inspirat din personajul shakespearian, iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, asemeni unui 3D filmat la turatie maxima, care vorbeste despre inadaptarea personajului principal, refuzul de a se conforma realitatii si despre conflictul dintre generatii. Limbajul scenic creat imbina expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiectiile video, noile tehnologii si realitatea virtuala pentru a construi o experienta senzoriala intensa, un Hamlet al acestei generatii, un Hamlet al zilelor noastre.

31 mai, ora 10.00: CASA PISICII

31 mai, ora 19.00: #EMOJIPLAY


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s