3 jocuri amuzante de jucat in familie

In fiecare an e sarbatorita, pe 15 mai, Ziua Internationala a Familiei, o ocazie minunata de a petrece mai mult timp in familie, alaturi de cei dragi. Anul acesta iti propunem sa sarbatoresti Ziua Familiei incercand 3 jocuri simple si amuzante, contracronometru.

Mumia

Pentru acest joc (pe care copiii il vor indragi cu siguranta) ai nevoie de cateva role de hartie igienica sau de hartie creponata (taiata in fasii inguste, de 20-30 centimetri) si de cel putin doi participanti (ideal e sa-l jucati in echipe).

Unul din ei va fi mumia, pe care celalalt va trebui sa o infasoare in hartie din cap pana-n picioare intr-un timp cat mai scurt (maxim 60 de secunde). Desi conteaza mai mult atmosfera distractiva din timpul jocului decat clasamentul final, va castiga cel care reuseste sa acopere mumia complet sau intr-o proportie cat mai mare.

 

Cainele nervos

Stii cum dau cainii din cap atunci cand se lupta cu cate un os sau chiar cu cate un pantof? Cam asa trebuie sa dea din cap si participantii la acest joc, pentru a-l castiga. Inainte de a-ti spune in ce consta jocul, pregateste materialele necesare:

  • Cate o rigla pentru fiecare jucator (sau o singura rigla, daca se joaca pe rand)
  • Banda adeziva
  • Cate 2 cutii de Tic-tac pentru fiecare jucator
  • Un ceas sau telefon cu cronometru

Pentru a pregati jocul trebuie sa lipesti cate o cutie de Tic-tac in cele doua capete ale riglei si sa deschizi apoi capacele cutiilor.

Cum se joaca?

Puteti juca fie pe rand, fie mai multi jucatori deodata. Fiecare trebuie sa tina rigla intre dinti (de partea din mijloc) si sa dea din cap suficient de repede si de puternic, astfel incat sa “zboare” bomboanele din cutii. Castiga cel care goleste primul cutiile de bomboane sau cel care ramane cu cat mai putine bomboane in cutii la finalul unui minut.

Iata cat de amuzant poate fi acest joc pentru copii:

 

Marsul elefantului

Un alt joc amuzant de jucat impreuna cu familia sau cu prietenii, pentru care ai nevoie de urmatoarele materiale:

  • O pereche de dresuri (sau doua perechi, daca joaca doi concurenti in acelasi timp)
  • O minge de tenis (sau orice alta minge de marime apropiata) sau un fruct rotund (mar, portocala, etc)
  • 5-15 pahare de plastic goale sau sticle de plastic umplute cu apa (sau goale, pentru o varianta mai usoara a jocului, adaptata pentru copii mai mici)

Cum se joaca:

Pentru inceput, aranjeaza paharele sau sticlele sub forma unui traseu cu obstacole, la o oarecare distanta unul de altul.

Concurentii trebuie sa darame sticlele cu ajutorul mingii, dar nu oricum. Mingea trebuie pusa in unul din cei doi craci ai dresului, iar apoi acesta trebuie asezat pe cap, astfel incat partea de dres cu mingea sa atarne in fata jucatorului asemenea trompei unui elefant. Astfel „echipati”, concurentii trebuie sa incerce sa darame sticlele intr-un timp cat mai scurt (60 de secunde).

Distractie placuta!

Daca ti s-a facut pofta de joaca, poti incerca si alte jocuri amuzante:

3 jocuri dulci contracronometru

3 jocuri de jucat in 3 minute

2 jocuri de ghicit gusturi si mirosuri

Joc saltaret cu forme colorate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s