Joc saltaret pe forme colorate

Chiar daca primavara e la doar un pas distanta si ne bucuram la gandul ca vom petrece tot mai mult timp afara, ne asteapta si multe zile ploioase. Pentru o familie cu multa pofta de joaca, zilele ploioase echivaleaza cu mult timp de calitate petrecut acasa, iar astazi iti prezentam un nou joc pe care-l poti incerca in aceasta perioada. Noua ne place pentru ca e saltaret si educativ in acelasi timp, adica ii lasa pe cei mici sa topaie voiosi prin casa in timp ce invata despre forme si culori.

In plus, e o activitate pentru care ai nevoie doar de foarfeca, banda dublu adeziva si cateva coli de hartie colorata.

Ce ai de facut:

Decupeaza diverse forme din hartia colorata. De exemplu, poti face stele portocalii, cercuri galbene, patrate rosii, forme ovale verzi, romburi mov si triunghiuri albastre. In ce priveste marimea, decupeaza hartia in forme suficient de mari incat sa-i incapa copilului talpile pe foaie.

Dupa ce ai terminat de decupat, aseaza formele pe parchet sau pe gresie in orice aranjament doresti, asigurandu-te insa ca formele identice nu sunt la mare distanta unele de altele. Dupa ce hotarat aranjamentul, lipeste hartia folosind banda dublu adeziva.

Spatiul de topaiala este gata, asa ca invita-l pe cel mic la joaca, incurajandu-l sa sara, sa se rasuceasca sau sa danseze pe formele colorate. Va puteti juca de dragul jocului sau puteti stabili cateva reguli de joc: sa parcurga “tabla de joc”sarind pe o singura culoare/forma sau sa numeasca fiecare culoare/forma pe care ajunge. Bineinteles ca te poti implica si tu in topaiala vesela a copilului, schimband rolurile si primind indicatii de la el.

Suntem curiosi sa aflam cum v-ati distrat jucandu-va. Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos.

Sursa: www.housingaforest.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s