Cum faci un joc din impaturitul hainelor

Ca parinte, uneori e dificil sa vezi lumea prin ochii copilului. E greu, de exemplu, sa intelegi cat de distractiv i se pare lui sa imprastie prin toata camera hainele din dulap.

Nu negam ca, pentru cei mici, poate fi extrem de amuzant sa vezi camera redecorata cu hainele preferate. La fel de distractiv i se va parea, insa, copilului, metoda de impaturire rapida a hainelor pe care ti-o prezentam astazi.

Pe noi ne-a cucerit usurinta cu care cei mici isi pot impaturi hainele folosind un inventiv „dispozitiv” din.. carton. Ni se pare o metoda foarte simpatica prin care il poti responsabiliza pe copil sa-si impatureasca hainele, de aceea o recomandam sub forma unui joc de experimentat in familie. Iata ce ai de facut:

Pentru inceput, formeaza un dreptunghi lipind cu scotch una langa alta doua bucati patrate de carton de aceeasi dimensiune – a unui tricou impaturit.

Vei mai avea nevoie de alte doua bucati de carton dreptunghiulare, la fel de lungi ca cele doua bucati patrate lipite una de cealalta. Ca latime, fiecare din cele doua bucati dreptunghiulare ar trebui sa aiba jumatate din latura bucatii de carton patrate.

Aseaza bucatile dreptunghiulare de o parte si de alta a celor doua patrate de carton lipite deja la mijloc si lipeste-le de acestea cu scotch, dar doar pe jumatate – lasa unul din cele doua patrate nelipit de bucatile dreptunghiulare.

„Masina de impaturit hainute” este gata, trebuie doar sa-l inveti pe copil cum sa o foloseasca.

Iata cat de usor si de distractiv poate deveni impaturitul hainelor:

Suntem foarte curiosi sa aflam cum vi se pare – tie si copilului – metoda propusa. Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos.

Sursa foto: www.itsalwaysautumn.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s