2 jocuri de ghicit gusturi si mirosuri

Perioada Sarbatorilor de iarna este cunoscuta pentru varietatea de delicii culinare servite la mesele in familie. Ce-ar fi sa profiti de multitudinea de gusturi si arome si sa le propui celor dragi cateva jocuri savuroase? Ai deja in bucatarie tot ce-ti trebuie pentru cele doua jocuri pe care ti le prezentam in continuare:

Inchide ochii si deschide gura!

Un joc amuzant si plin de arome, in care ai nevoie de diferite mancaruri, fructe, legume, dulciuri si eventual de cate o lingurita pentru fiecare participant. Poti pregati si o esarfa, cu care sa-i legi la ochi pe concurenti.

In ce consta jocul?

Pe rand, fiecare participant inchide ochii (sau e legat la ochi cu esarfa) si trebuie sa guste mai multe lingurite cu mancaruri sau alimente si sa ghiceasca ce gusta. Nu se joaca contracronometru si nu se strang puncte in acest joc, ci doar senzatii gustative.

Ghiceste mirosul!

Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai plina de arome perioada a anului. De aceea, un joc de ghicit mirosuri este foarte potrivit acum. Bucataria iti e deja plina de recuzita pentru acest joc, asa ca alege cateva alimente si condimente si invita-ti familia la ghicit. Pe rand, fiecare inchide ochii sau e legat la ochi cu o esarfa si i se da sa miroasa si sa ghiceasca diverse “mostre de parfum“2: o felie sau o coaja de portocala sau lamaie, scortisoara, vanilie, usturoi, cozonac, etc.

Distractie placuta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s