Cum faci un album cu mutrite amuzante

Speram ca mai aveti loc in biblioteca pentru un album de rasfoit din cand in cand. Nu ne referim la un album cu fotografii de familie, ci la unul cu desene haioase, realizate chiar de tine si copilul tau. E usor de facut si foarte amuzant atunci cand e rasfoit.

Materiale necesare:

  • o agenda cu arcuri
  • foarfeca
  • carioci

Pentru inceput, va trebui sa tai foile agendei pe latime, impartindu-le in trei parti (aproximativ egale). Ca sa-ti fie mai usor, taie cate 10-20 de coli odata.

Dupa ce ai taiat paginile agendei, impartindu-le in trei parti, invita-l pe copilul tau sa deseneze diverse figuri pe fiecare pagina. Roaga-l, insa, sa deseneze ochii pe bucatile de hartie din partea de sus, nasul in mijloc si gura pe bucatile din partea de jos. Te poti implica si tu in aceasta activitate, impartind „spatiul de desen” cu copilul tau.

Dupa ce ati umplut agenda cu mutrite care mai de care mai haioase, va veti amuza de mutritele haioase pe care le puteti descoperi imbinand diverse elemente: ochii unui personaj cu nasul si gura altor personaje.

Te poti folosi de albumul cu mutrite pentru a inventa povesti despre fiecare personaj in parte, ii poti vorbi copilului despre emotii folosindu-te de expresiile faciale ale personajelor desenate sau poti organiza un joc interesant de memorie in familie: unul din voi alege o combinatie de detalii (ochi, nas si gura diferite), o arata timp de cateva secunde celorlalti, apoi altcineva trebuie sa gaseasca combinatia corecta intr-un timp cat mai scurt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s