Testul genetic non-invaziv, pentru depistarea fatului cu anomalii

Testul genetic non-invaziv, pentru depistarea fatului cu anomalii

Pentru ca tot mai multe femei asteapta pana dupa varsta de 30-35 de ani pana sa faca un copil, este nevoie sa aiba o grija sporita fata de sarcina lor. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre unul dintre riscurile sarcinilor dupa varsta de 30 de ani si testul genetic non-invaziv, care poate ajuta.

„Sarcina peste varsta de 35 de ani este, din start, o sarcina cu risc obstetrical crescut”, spune dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie.

Riscurile unei sarcini la o varsta de peste 30 de ani pot fi legate atat de sanatatea mamei, cat si de cea a fatului. Deja, dupa varsta de 35 de ani, creste probabilitatea de a aduce pe lume un bebelus cu anumite anomalii genetice, sindromul Down fiind cel mai comun.

Cum dublu testul si amniocenteza sunt teste care se fac mai tarziu in sarcina, dr. Denisa Nica ne propune testul genetic non-invaziv, prin care se poate afla sexul genetic al copilului. Afla mai multe despre acest test, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s