Amniocenteza: Investigatia dificila pentru viitorii parinti

Amniocenteza: Investigatia dificila pentru viitorii parinti

Dublu testul si, ulterior, amniocenteza sunt doua tehnici tot mai importante de luat in considerare de catre viitorii parinti. Sunt metode prin care putem afla daca fatul sufera de vreo anomalie irecuperabila si prin care putem lua o hotarare in ceea ce priveste sarcina. Mai multe despre amniocenteza iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Despre amniocenteza, dr. Elena Voiculescu, medic primar obstetrica-ginecologie ne spune ca este tehnica medicala prin care reusim sa ferim viitoarele mame de a da nastere unui copil cu un handicap genetic irecuperabil”.

La 12 saptamani de sarcina, se recomanda efectuarea analizei numite dublu test sau bitest. Analiza presupune probe de sange, ecografii si masuratori ale gravidei. Daca scorul bitestului este unul prost, inseamna ca vorbim despre un risc mare de o anomalie genetica. In acest caz, femeia insarcinata va face o noua analiza, numita amniocenteza, prin care va afla daca fatul chiar sufera de o anomalie irecuperabila, cum ar fi sindromul Down, sindromul Edwards, surditate congenitala sau boli mai grave, care pot duce la mortalitate infantila. Dupa scorul analizei, viitorii parinti pot decide daca este cazul sa faca o intrerupere de sarcina sau nu.

Mai multe despre amniocenteza iti spunam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s