Cine este responsabil de educatia copilului?

Intrarea copilului la scoala inseamna pentru multi parinti predarea responsabilitatii la scoala. In generatiile noastre si ale parintilor nostri exista convingerea ca statul formeaza copilul, insa lucrurile s-au schimbat de-a lungul timpului.

Educatia se poate primi acum mult mai eficient prin intermediul canalelor media, prin intermediul calatoriilor si a homeschooling-ului. Copilul inseamna mult mai mult decat performantele sale scolare. De aceea este mult mai important sa punem accent pe felul in care gandeste, pe prietenii pe care ii are, pe emotii si relationare.

Parintii trebuie sa le fie alaturi si sa creeze o atmosfera frumoasa atunci cand vine vorba de facut teme si de invatat. Copiii au nevoie sa simta ca acest ritual nu este o corvoada sau o obligatie. Atitudinea informala si lejera ramane in sarcina parintilor.

Oana Moraru, fondatoarea scolii Helikon, ne explica cine este responsabil de educatia copilului atunci cand vine momentul mersului la scoala, la Meditatii pentru parinti cu Tily.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s