RowmaniaFEST: Tu cum vrei sa fie viitorul Tulcei si al Deltei?

RowmaniaFEST: Tu cum vrei sa fie viitorul Tulcei si al Deltei?

Intre 1 si 3 septembrie 2017, la Tulcea are loc RowmaniaFEST – Festivalul international al barcilor cu vasle. Organizatorii festivalului va invita atat sa va bucurati de competitii, concerte si multe alte activitati, cat si sa participati la discutii constructive despre viitorul orasului Tulcea si al Deltei Dunarii.

Inca de la prima editie, RowmaniaFEST si-a propus ca, pe langa momentele festivaliere traditionale, sa ofere publicului un prilej de discutie despre soarta orasului Tulcea, care este mult mai mult decat doar poarta de intrare in Delta Dunarii.

Asa ca, publicul are ocazia sa se bucure de mult mai mult decat activitati sportive in aer liber, pe apa si pe uscat, targuri artizanale, proiectii de film si concerte Rock’n’Row pe faleza cu artisti consacrati.

Anii trecuti, la RowmaniaFEST, s-a vorbit despre turismul durabil si turismul lent, facute cu respect fata de natura si traditiile locale, s-au dezbatut subiecte precum accesul la infrastructura verde, investitii integrate, apartenenta portului Tulcei si relatia dintre oras si Delta.

Anul acesta, discutia se muta din sala de conferinte in strada, implicandu-se atat expertii, cat si locuitorii Tulcei si toti care sunt interesati de soarta orasului de la Dunare. Cand vrem sa punem Tulcea pe harta mentala a europeanului, cu ce imagine am vrea sa o asocieze? Ce elemente definesc Tulcea si o separa de restul destinatiilor turistice europene? Si, mai mult decat atat, cum putem oferi Tulcei infrastructura atat de necesara pentru un turism ca la carte, dar fara a distruge particularitatile extraordinare (si unice in intreaga lume) ale regiunii?

Intre 1 si 3 septembrie, haideti la Tulcea, la RowmaniaFEST, la o discutie despre cum putem creste impreuna profilul national si international al orasului de pe 7 coline dunarene, dar si al intregii regiuni a Deltei. Iar discutia va fi purtata, asa cum se cuvine la un festival, intre doua ture de canotca, inainte sau dupa concerte si filme, atunci cand vizitam targul de proiecte si mestesuguri de pe faleza sau dupa ce ii aplaudam pe triatlonisti si ceilalti campioni ai zilei.

Programul complet il gasiti aici: http://rowmania.ro/2017/program/.

Detalii despre festival si toate celelalte activitati ale Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, initiatorul festivalului, aici: https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s