Stilurile parentale

Exista 4 stilurile parentale, dintre care cel mai indicat este cel care combina autoritatea cu partea afectiva. Celelate sunt: stilul detasat, neglijent si detasarea parintelui.

2 din 3 romani folosesc stilul iubire si fermitate in abordarea relatiei cu copiii lor. Astfel copilul simte dragostea parinteasca, dar stie si ce inseamna autoritatea parintilor. Copiii fac ce vad in familie si prin urmare comportamentul se invata, nu se mosteneste.

In ceea ce priveste consumul de alcool, e bine ca parintii sa fie pusi de acord, chiar daca ei au stiluri parentale diferite, deoarece pot crea o confuzie in mintea copilului. Copilul trebuie ascultat si nu judecat. Daca il ajutam sa aiba incredere in sine, atunci el va asculta sfaturile parintilor in ceea ce priveste consumul de alcool.

Daniela Gheorghe, psiholog, ne dezvaluie care sunt stilurile parentale si cum sa le vorbim copiilor despre consumul de alcool, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s