Se lanseaza Nu mi-e frica de apa! – prima carte cu si pentru copii, dedicata educatiei acvatice

Duminica, 8 martie, are loc lansarea cartii „Nu mi-e frica de apa!”, prima carte dedicata educatiei acvatice scrisa in limba romana.

Evenimentul de lansare are loc la Seneca Anticafe din Bucuresti (str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), incepand cu ora 10:30. Aici, cei interesati vor putea afla mai multe despre beneficiile educatiei acvatice si se vor bucura de o piesa de teatru inspirata din carte. De asemenea, cartea va fi disponibila cu o reducere de 20%.

Semnata de Carmen Dumitru si Cristina Alexandru si aparuta de curand la Editura DPH, „Nu mi-e frica de apa!” reprezinta introducerea perfecta a celor mici in lumea educatiei acvatice.

Cartea este structurata pe trei categorii de varsta, pornind de la cateva luni pana la 4 ani, urmarind intr-un mod distractiv si pe intelesul celor mici obiectivele urmarite in cadrul programelor de educatie acvatica: imersiile, invatarea plutirii si intoarcerii, exersarea respiratiei specifice acvatice, deplasarea cu ajutorul obiectelor plutitoare, sarituri, deplasarea independenta, adica inotul propriu-zis.

Povestile lui Bubu, ale Carlei si ale lui Andi ii ajuta pe cei mici sa se familiarizeze cu pregatirea si notiunile specifice unei lectii de inot, sa inteleaga importanta acestuia si sa se imprieteneasca cu apa prin joc. Cartea este in acelasi timp o resursa valoroasa pentru parinti, prin oferirea de informatii privind practici si studii referitoare la beneficiile practicarii inotului de la cateva luni.

Inecul este principala cauza de deces in cazul copiilor cu varste de 1-4 ani, arata statisticile internationale. In acelasi timp insa, educatia acvatica poate fi inceputa din primele luni de viata si poate constitui premisa majora de siguranta in mediul acvatic pentru intreaga viata. Mai mult, studiile arata ca participarea la lectiile de inot poate reduce cu 88% riscul de inec al copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani (potrivit unui studiu condus de Ruth Brenner, medic pediatru, publicat in literatura de specialitate).

Educatia acvatica este una dintre cele mai recomandate forme de miscare, indiferent de varsta, si singura care poate fi inceputa inca din primele luni de viata, cu achizitii acvatice evidente. Astfel, cercetarile arata ca inotul inceput de la varsta de 4-6 luni, poate dezvolta abilitati de comunicare si socializare, regleaza apetitul si programul de somn, reduce anxietatea de separare si intareste sistemul imunitar. Pe masura ce copiii cresc, beneficiile se inmultesc si ele. Educatia acvatica duce la cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte si pune baze solide in tranzitia catre alte contexte de invatare, cum ar limbile straine sau alte sporturi.

Carmen Dumitru
Carmen Dumitru

„De-a lungul celor 7 ani de existenta a Acvatic Bebe Club, ne-am intalnit cu o multime de prejudecati in privinta cursurilor de educatie acvatica. Copilul e prea mic, afara e frig, nu e nevoie sa stie sa inoate, copilului ii e teama de apa. Asa a aparut ideea cartii Nu mi-e frica de apa!. in proiect am implicat medici, psihologi, specialisti in educatie fizica si sport si am depus eforturi sa publicam un volum ilustrat sugestiv, realist si prietenos, dedicat parintilor si copiilor deopotriva”, povesteste Carmen Dumitru, co-autor al cartii si fondatorul Acvatic Bebe Club.

Cartea contine si un ghid pentru parinti, in care sunt prezentate rezultatele studiilor din domeniul educatiei acvatice, recomandari medicale si sfaturi privind pregatirea echipamentului celui mic, recomandari in alegerea unui club dedicat educatiei acvatice.

Citeste si: Inotul, recomandat copiilor inclusiv iarna 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s