Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2017 – Literatura pentru copii

Itsy Bitsy premiaza scrierile frumoase destinate copiilor, iar la categoria Literatura pentru copii castigator este…

Victoria Patrascu, pentru activitatea literara dedicata copiilor. Victoria este scriitoare de carti pentru copiii de azi. Cu siguranta va este cunoscut macar unul din urmatoarele titluri: Stejarul pitic, cel mai bun tatic, Ziua in care a fugit somnul, Ela cea fara de cuvinte. Cartile ei imbina povestea clasica cu experientele contemporane, in care A fost odata ca niciodata se intalneste cu orasul, televizoare tiranice si scoli neprietenoase.

La aceasta categorie mai sunt nominalizati:

  • Adina Rosetti , pentru activitatea literara dedicata copiilor. Adina Rosetti a debutat, cu romanul “Deadline”. A urmat apoi volumul de proza scurta “De zece ori pe buze”, iar in 2014, scriitoarea a abordat un alt gen: carti pentru copii. A inceput cu “Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul” (carte premiata, prezentata la mai multe targuri internationale si dramatizata). Cea mai recenta carte a autoarei este tot dedicata copiilor: “De ce zboara vrăjitoarele pe cozi de matură”
  • Iulia Iordan, pentru activitatea literara dedicata copiilor. Iulia Iordan este de profesie educator cultural, cu o experienta de 15 ani in educatia copiilor mici si foarte mici. Prima sa carte pentru copii, “Calatorie printre ierburi si lumina”, a primit premiul pentru cea mai frumoasa carte pentru copii in cadrul concursului “Cele mai frumoase carti din Romania”. Despre carte chiar autoarea spune ca ”pare mai degraba un puzzle, decat o poveste. De aceea, “Calatorie printre ierburi si lumina “este mai mult o carte de jucat decat de citit.”
  • Petre Craciun pentru activitatea literara dedicata copiilor. Petre este scriitor de literatura pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare si realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Literatura pentru Copii si Tineret, director al portalului Literatură Copii. Scriitorul Petre Craciun semneaza volumul pentru copii ”The Girl in the Rose”, una dintre putinele carti din literatura romana contemporana pentru copii traduse in engleza.
  • Ioana Macoveiciuc este scriitoare si jurnalista in presa scrisa si audiovizuala, a lucrat in PR si com Este mama Sofiei si a lui Ivan și autoarea unuia dintre cele mai cunoscute si iubite blogguri romanesti despre cresterea copiilor: www.printesaurbana.ro. Dupa bestsellerul care a consacrat-o ca scriitoare,O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda Ioana Macoveiciuc a mai publicat in 2016, doua carti ilustrate pentru copii: Te iubesc, orice-ai face!, intrata in topurile de vanzari imediat după aparitie si Mami, e gata!


Un comentariu la „Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2017 – Literatura pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s