Monica Popescu: “ Itsy Bitsy FM este diferit fata de orice radio”

Exuberanta si plina de viata, Monica Popescu, PR Manager la Radio ITSY BITSY, ne-a oferit un interviu despre provocarile pe care le-a avut atat pe plan profesional in aceasta perioada, cat si in calitate de mama, deoarece are o fetita de 11 ani.

  1. Ce inseamna pentru tine sa lucrezi pentru Itsy Bitsy FM? Ce ai invatat in aceasta perioada de 8 ani?

Am ajuns in echipa Itsy Bitsy dupa ce am fost mai multi ani ascultator fidel. Am participat ca partener la evenimente si campanii faine Itsy Bitsy, deci aveam deja o relatie de ani cu acest brand. Imi amintesc ca fetita mea a plantat primul copacel alaturi de eroii Itsy Bitsy, ca a sunat prima oara Mosul tot la Itsy Bitsy, ca a zapacit povestile mult timp cu Zapa, in timp ce eu ma relaxam pe muzica Itsy Bitsy by Night inainte de a deveni mama, desi nu eram chiar in target. Nu cred ca am sa uit unul dintre primele mele contacte cu acest brand cand, seara venind de la birou, am vazut pe panoul de la coltul strazii mele o campanie care m-a marcat. Aceasta era:

Nu eram inca mama, dar lucram deja pe proiecte de parenting de ceva timp si acest vizual mi s-a parut ceva foarte aproape de povestea mea. De la terapeut am inteles apoi ca este vindecator tot ceea ce am ales de ani sa fac.

Apoi am tot construit relatia cu Itsy Bitsy, iar cand in 2011, in mod firesc, am ajuns in echipa acestui radio, cu care imi crescusem deja copilul.

Pentru mine a fost o solutie de a petrece si timp cu fetita mea si timp dedicat meseriei pe care o iubesc. Aici am putut sa lucrez ce imi place, sa fiu mama si sa merg pe firul sensului vietii mele, care mi se tot arata. Avand multe valori comune cu acest brand si multe dintre obiectivele mele de viata fiind din povestea Itsy Bitsy, nu pot spune ca lucrez la Itsy Bitsy, mai repede fac parte din aceasta poveste, ma identific mult cu drumul acestei povesti.

Am invatat in acesti ani ca nimic nu este batut in cuie, mai ales nevoile copiiilor si parintilor, am invatat ca viata este plina de bucurie si joaca daca alegi sa o vezi asa, am invatat ca exista super eroi si ca oricine poate alege sa fie un astfel de erou, ca oricat de adult ai fi tot joaca te face sa te conectezi mai bine cu al tau copil si cu copilul interior, ca aproape orice este posibil daca aduni alaturi oamenii potriviti. Si eu am alaturi oameni potriviti de multi ani. Imi place sa adun, an de an, prieteni noi, cu care sa fac viata copiilor un pic mai buna.

In ce proiecte te-ai implicat de-a lungul timpului si care au fost mai aproape de sufletul tau?

Mi-au placut toate proiectele facute cu echipa Itsy Bitsy. Nu prea sunt capabila sa am rezultate in proiecte in care nu cred… In unele am avut un rol mai mare si ma regasesc mai mult in finalitatea lor, in unele un rol mai mic, dar satisfactii adesea la fel de mari. Evident ca sunt foarte mandra de munca de mai bine de 9 luni din campania care a dus la transformarea zilei de 1 Iunie, in zi libera nationala. In fiecare an stiu ca toti copiii din Romania se vor bucura de ce vor ei de ziua lor si asta se datoreaza si muncii mele.

Sunt foarte atasata de demersurile din campania actuala de prevenire a bullying-ului pentru ca invat zi de zi sa fiu mai toleranta si mai inteleapta in rezolvarea problemelor si din viata sociala a copilului meu.

Ca jurnalist si fost om de televiziune, foarte drag mi-a fost sa lucrez la:

– campania Jocurile Copilariei (mi-am retrait momente de copilarie cu fiecare invitat drag);

  • campania Verde la fapte bune:

    imi plac toate Galele Itsy Bitsy, cand dam recunoastere oamenilor, care fac lucruri semnificative pentru copii.

Prin ce elemente consideri ca se diferentiaza pe piata Itsy Bitsy?

Eu cred ca Itsy Bitsy FM este diferit fata de orice radio din Romania nu numai prin public si prin marea noastra provocare zilnica: ne adresam cu un singur produs catre 2 publicuri atat de diferite – copii si parinti. Pare simplu, dar in realitate avem o mare provocare sa vorbim cu limbaje diferite pe aceeasi frecventa. Dar o facem foarte bine. 🙂

Si mai cred ca la noi publicul este cel mai dinamic, deci mereu o provocare. Copiii intra si ies in cativa ani din targetul nostru si urmatorii sunt altfel si altfel si mereu trebuie sa fim conectati la lumea lor.

Faptul ca lucrezi pentru Itsy Bitsy te-a ajutat si pe plan personal?

Daa! Am explicat deja ca in felul acesta am gasit eu solutia de a face ce imi place si profesional, fiind si o mama mai implicata in viata copilului meu. Este implicata de mica in multe dintre proiectele la care lucrez. Si asta se simte deja in deschiderea cu care relationeaza cu oamenii, in viziunea pe care o are asupra vietii.

Si m-a ajutat in dezvoltarea mea ca om. Am trecut prin provocari care m-au pus in fata diverselor blocaje din mintea mea si din relatia cu al meu copil. Iti dai seama ca fiind la Itsy Bitsy am avut sansa sa merg la sute de conferinte de parenting, sa cunosc cei mai buni specialisti in domeniu, sa invat atat de multe despre parinteala, ca as putea sa scriu zeci de carti pe subiect. Dar dincolo de teorie am mai reusit sa invat si in practica sa fac fata mai bine rolului de mama.

Ce cuvinte ti-ai dori sa auzi mai des?

Te iubesc!”,”Te inteleg!”.

Pe 6 decembrie, Itsy Bitsy aniverseaza 13 ani de existenta. Ai un mesaj pentru echipa Itsy Bitsy?

Va multumesc pentru acesti ani frumosi impreuna! Va iubesc!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s