Jocurile Copilariei: Tenis cu piciorul cu Jorge

Daca tenisul si fotbalul sunt sporturile tale preferate, atunci combina-le si joaca tenis cu piciorul! Jorge iti spune chiar acum regulile!

Numar de jucatori: 2 sau 4 (depinde daca vrei sa joci individual sau la dublu).

Ai nevoie de: un teren trasat ca la jocul obisnuit de tenis. Poti pune si un fileu in mijloc, insa, daca nu te simti inca pregatit(a) si nu crezi ca poti da mingea peste, te poti lipsi de el.

Cum se joaca:

Se da cu banul pentru a stabili cine incepe. Servirea mingii (si orice lovitura pe parcursul jocului) se face cu orice parte a corpului, cu exceptia bratelor si a mainilor. Serviciul se face din spatele liniei de baza, din afara terenului de joc. Mingea trebuie sa atinga mai intai propriul teren, apoi spatiul adversarului.

Castigi puncte daca mingea pica in terenul adversarului si el nu o prinde. De asemenea, daca adversarul lanseaza mingea in afara terenului de joc, daca o bate de mai multe ori in propriul teren sau daca o atinge cu bratul sau cu mana, se pune cate un punct pentru tine.

Cine castiga:

Castiga prima echipa care obtine 11 puncte, la o diferenta de minimum 2 puncte (de exemplu, 11-9). Daca nu exista aceasta diferenta, jocul continua pana cand se realizeaza avansul de 2 puncte (12-10, 13-11).

Jorge ne povesteste mai multe despre tenis cu piciorul, jocul sau preferat (atat in copilarie, cat si acum). Si ghici cu cine il joaca el in prezent?

Esti gata de un campionat?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s