Jocurile Copilariei: Cornete cu Adrian Despot

Ai facut vreodata cornete, la scoala sau in parc? Daca nu mai tii minte cum, iti spunem noi aici, iar Adrian Despot iti propune o varianta de joc.

Inainte sa fie tatic si inainte sa fie vocalul trupei Vita de Vie, in copilarie, Adrian Despot avea un joc preferat, adresat mai mult baietilor: jocul cu cornete sau, cum se spune in Arad (de unde vine el), jocul cu dude.

Ideea este simpla: cornetele cu dude sunt munitia, iar tevile sunt armele.

Cum se construiesc tevile:

Ai nevoie de un tub rigid, cu o lungime cam de 60 cm si gol in interior. Din acel tub, taie doua bucati de 4 cm si o bucata de 2 cm. Lipeste cu banda izolatoare cele doua bucati de 4 cm la unul dintre capetele tevii mari. Peste ele, lipeste si cea mai mica bucata. Aceasta va fi catarea „armei”.

Cum se fac cornetele:

Dintr-un caiet vechi, A4, rupe o foaie. Taie foaia pe jumatate, pe latime. Apoi mai taie fiecare bucata inca o data, insa pe lungime de data asta. Ia una dintre cele patru fasii obtinute si infasoar-o pe deget, tragand de ea in acelasi timp. La capat, strange bine, pentru a avea un varf suficient de aerodinamic.

Cum te joci:

Jucatorii se impart in tabere si isi cauta o „fortareata”, pentru a avea de unde sa atace si unde sa se apere.

„Lasati copiii sa iasa afara din casa, lasati-i sa se joace in fata casei, asa cum faceati si voi cand erati mici”, ne transmite Adrian Despot. Urmareste aici cum se juca el in copilarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s