Inima copilului: Cum este afectata de stresul parintilor

Inima copilului: Cum este afectata de stresul parintilor

Pentru a proteja inima copilului inca din burtica, este nevoie sa tii cont de diversi factori. Unul dintre ei tine de propria stare, de gradul de stres cu care te incarci. Cum ajunge stresul parintilor la inima copilului? Raspunsul il afli acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

„Vreau sa atrag atentia asupra acestui factor – stresul – care s-ar parea ca, in afara de faptul ca ne afecteaza pe noi ca indivizi, de fapt, modifica si genele pe care le transmitem copiilor nostri si pot sa marcheze comportamentul organismului lor, legat de anumite boli, pe intreaga durata a vietii”, avertizeaza dr. Claudiu Chivu, medic primar chirurgie cardiovasculara.

Tot el ne aminteste ca un copil nu este numai rezultatul interactiunii dintre parintii sai, ci si al interactiunii dintre parinti si mediu.

Cu alte cuvinte, parintii cu inimi sanatoase, care traiesc in armonie si care se feresc, pe cat posibil de stres, au toate sansele sa aiba un copil cu o inima sanatoasa.

Afla din aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos mai multe despre ce amprenta pe care parintii o lasa, cu sau fara voia lor, pe inima copilului.

Inima copilului are nevoie de o dezvoltare emotionala sanatoasa

Stiai ca sunt copii care fac hipertensiune arteriala? Se crede ca motivul pentru care copiii au tensiunea crescuta este o predispozitie genetica, provocata de stresul parintilor.

Pentru a ne sti copiii cu inima sanatoasa, este nevoie sa tinem cont de urmatorii factori:

  • armonie si bucurie in familie, lipsa stresului;
  • o alimentatie echilibrata;
  • un stil de viata activ.
Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s