Destreseaza-te de stres

Peste tot, auzim ca ne imbolnavim de la stres. Te-ai gandit vreodata ca exista si o alta perspectiva? Descopera aici o viziune pozitiva asupra stresului.

Atunci cand te apropii de deadline la munca si nu ai terminat tot ce aveai de facut, atunci cand simti ca esti supraincarcat(a) sau atunci cand esti obosit(a) si toti se agita in jurul tau, ce se intampla? Esti tensionat, inima iti bate tare, transpiri. Pe scurt, devii stresat.

In acelasi timp, atat specialistii (psihologii, medicii), cat si oamenii din jurul tau (familia, prietenii) iti repeta intr-una ca, de la stres, iti pui in pericol sanatatea. Drept care, ajungi sa crezi si tu acest lucru si, prin puterea convingerii, chiar te imbolnavesti. Cat esti bolnav, te stresezi in continuare si tot asa – ajungi intr-un cerc vicios.

De aceea, iti propun o alta perspectiva asupra acestei stari. In aceasta conferinta TED, psihologul Kelly McGonigal prezinta studii care demonstraza ca stresul poate fi daunator doar daca este perceput ca atare.

Este adevarat ca sunt momente in care ne stresam si suntem tensionati. Totusi, este important sa vedem aceste clipe intr-un mod pozitiv.

„Cand iti schimbi parerea despre stres, poti schimba raspunsul corpului la stres”, spune Kelly McGonigal.

Urmareste conferinta de mai jos, subtitrata in limba romana, pentru a intelege mai multe despre beneficiile gandirii pozitive.

Vezi si articolele:

[ted id=1815 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s